1. Home
  2. Actualitat
  3. L’empresa espanyola apostaria pel cotxe autònom
L’empresa espanyola apostaria pel cotxe autònom

L’empresa espanyola apostaria pel cotxe autònom

0
0
El vehicle autònom que va circular entre Vigo i Madrid (Foto: PSA-Peugeot-Citroën)
El vehicle autònom que va circular entre Vigo i Madrid (Foto: PSA-Peugeot-Citroën)

Gairebé la meitat de les empreses espanyoles apostaria pel cotxe autònom i l’incorporaria a la seva flota de vehicles al considerar-ho una solució eficaç per garantir la, seguretat dels seus treballadors a la carretera. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi promogut per Arval, companyia de mobilitat de BNP Paribas.

L’estudi, realitzat entre prop de 3.000 gestors de flotes de pimes i grans empreses, posa de manifest que per al teixit empresarial espanyol la tecnologia aplicada al cotxe és un avantatge que es veu com una inversió rendible, ja que millora el control sobre la conducció i redueix la sinistralitat.

Pujar al carro de la innovació

En aquest sentit, les dades del CVO demostren que, tot i que encara queden molts punts per desenvolupar, les empreses són conscients que aquesta transformació digital de l’automoció tindrà el seu impacte en sectors afins com l’assegurador, de manera que la prima es fixarà en funció dels hàbits i la utilització personalitzada que es faci de l’automòbil. És per això que el cotxe autònom es veu com una oportunitat de retallar tant despeses directes com indirectes derivades de possibles errors humans (baixes per accident, reparacions, multes …).

Per grandària d’empresa, el CVO revela que són precisament les pimes les més proclius a sumar vehicles capaços de conduir sols. I és que al tenir els recursos molt més ajustats, són les que més beneficis poden tenir tant en termes de productivitat com de rendibilitat.

D’aquesta manera, el 53% de les pimes, enfront del 40% de les grans corporacions, considera el vehicle autònom no només una garantia de seguretat per als seus conductors sinó per al seu negoci. A més, factors com la possibilitat d’anar només al taller li afegeixen un atractiu addicional, ja que serà possible que les empreses se centrin en la seva activitat principal sense que les gestions relacionades amb la flota entorpeixin el seu dia a dia; una funció que implicarà el reciclatge dels centres de reparació per poder garantir un servei postvenda ràpid i eficaç.

Els treballadors, també a favor

Però no és la “part contractant” l’única que veu els avantatges del cotxe autònom a la flota. Els empleats, per la seva banda, també es mostren a favor de delegar les tasques de conducció. Concretament, el 42% dels conductors espanyols, davant del 44% dels europeus, accepta el seu ús com a eina de treball per considerar-lo una solució per reduir el seu nivell d’estrès i augmentar la seva motivació en sentir que l’empresa té cura; encara que d’aquests una tercera part (33%) expressa els seus dubtes a l’hora de deixar anar completament les mans del volant.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *