1. Home
  2. Actualitat
  3. L’empresariat de Luxemburg reconeix l’esforç i innovació de Goodyear per fer productes més sostenibles
L’empresariat de Luxemburg reconeix l’esforç i innovació de Goodyear per fer productes més sostenibles

L’empresariat de Luxemburg reconeix l’esforç i innovació de Goodyear per fer productes més sostenibles

0
0

Goodyear ha guanyat el Premi de Medi Ambient 2015 atorgat per la Federació Empresarial de Luxemburg en la categoria ‘Eficiència de recursos’. Se li ha atorgat el guardó per haver innovat i per utilitzar pellofa d’arròs en el reforç de la banda de rodament dels pneumàtics.

Entrega del premi. (Foto: Goodyear)
Entrega del premi. (Foto: Goodyear)

“La sílice de cendres de pellofa d’arròs de Goodyear resulta molt beneficiosa per al medi ambient. En primer lloc, redueix significativament la quantitat de residus de cendra enviats als abocadors i, a més, el seu procés de conversió requereix una quantitat molt menor d’energia. D’altra banda, els nostres pneumàtics resulten més eficients, ja que redueixen les emissions de CO2del vehicle, sense deixar d’oferir un excel·lent adherència sobre mullat, la qual cosa suposa un avantatge també en matèria de seguretat viària “, ha declarat Carlos Cipollitti, director general del Centre d’Innovació de Goodyear a Luxemburg.

Tradicionalment feta de sorra

La sílice utilitzada tradicionalment en les bandes dels pneumàtics està feta de sorra i la seva fabricació requereix una gran quantitat d’energia i temperatures molt altes. En canvi, la sílice de cendres de pellofa d’arròs prové de la cendra resultant de la combustió de la pellofa d’arròs, la part externa dels grans, i requereix una quantitat d’energia significativament menor.

D’acord amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, cada any la collita mundial d’arròs supera els 700 milions de tones i l’eliminació d’aquesta pellofa suposa tot un repte des del punt de vista mediambiental. La pellofa d’arròs sol cremar per generar electricitat i les seves cendres acaben en abocadors.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *