1. Home
  2. Actualitat
  3. Les avaries mecàniques van augmentar un 9% el 2015
Les avaries mecàniques van augmentar un 9% el 2015

Les avaries mecàniques van augmentar un 9% el 2015

0
0

Les avaries mecàniques van augmentar a l’Estat Espanyol un 9% el passat 2015 principalment per culpa d’un manteniment deficient dels vehicles. Són dades que ha calculat el RACE analitzant més de 600.000 assistències a la carretera. Destaca també l’increment d’un 11% de les atencions derivades d’accidents de trànsit.

L'assistència per averies mecàniques ha crescut (Foto: RACE)
L’assistència per averies mecàniques ha crescut (Foto: RACE)

Una anàlisi de les causes que van provocar aquests problemes mecànics demostra que bateries, pneumàtics, accidents de trànsit, motor i errors en l’alternador es col·loquen com les cinc primeres causes per sol·licitar ajuda mecànica.

Manca de manteniment

La manca de manteniment és un problema que pot derivar en una avaria mecànica. Les fallades que van afectar al motor van augmentar un 7%, els de l’alternador un 58% i els del disc d’embragatge un 89%. Preocupa especialment l’augment dels problemes amb els pneumàtics, ja que una roda en mal estat pot ser un risc important, sobretot amb l’arribada de la climatologia adversa.

Una altra qüestió per a l’anàlisi és el major nombre d’accidents de trànsit. Si l’any 2014 el nombre de sinistres atesos pel Club d’Automobilistes va ser de 25.992, el 2015 aquests van augmentar fins als 28.914, el que significa un increment de l’11,2%.

Mesures de prevenció

Aquestes dades, unides a l’augment dels accidents amb víctimes mortals presentats per la DGT, que passen de 984 a 1018, revelen, segons l’entitat, la necessitat d’impulsar mesures per reduir el risc a la carretera, com la inversió en infraestructures, la renovació del parc automobilístic, la formació per conduir millor, així com promoure incentius fiscals per a l’ús de vies més segures amb menor risc d’accident, com les autopistes.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *