Les matriculacions cauen aquest octubre

L’automoció no viu d’esquenes a la segona onada per coronavirus. Les restriccions i l’enduriment del confinament perimetral i municipal, amb mesures severes a Catalunya, ha impactat en les matriculacions aquest mes d’octubre. Unes vendes negatives que també han afectat el terreny de les motocicletes, que experimentaven un creixement sostingut els darrers mesos. En aquest cas s’han passat de les 3.508 d’ara, mentre que el 2019 estava en 4.379 matriculades, un -19,9%. Les caigudes segueixen la tendència de tot l’estat espanyol, segons informen des de la patronal Faconauto. Aquest és el resum de dades en turismes:

Matriculacions CATALUNYA
– Octubre: 12.019, més que el setembre però amb un percentatge negatiu més fort respecte el del 2019, un -18,4%.
– Setembre: 11.389
– Agost: 9.586
– Juliol: 16.935
– Juny: 12.028
– Maig: 4.620


Matriculacions Octubre GIRONA

  • Turismes:        1.008     -29,1%
  • Motocicletes:     276      -18,1%
  • Ciclomotors:        25      -24,3%

Acumulat de Gener a Octubre a GIRONA

  • Turismes:        9.442     -33,1%
  • Motocicletes:  3.317      -18,1%
  • Ciclomotors:     237       -17,1%

Dades: Fecavem

En la suma total de les matriculacions s’han registrat 18.798 aquest mes d’octubre a Catalunya, un -15,8% menys respecte fa tot just un any, amb 22.313. Pel que fa a l’activació del Pla Renove, són ajudes en positiu a mantenir el mercat però des de Fecavem i el Gremi del Motor, consideren insuficients per mantenir el nivell d’activitat anterior a la Covid. També ha coincidit aquest mes que la dotació pressupostària del Pla Moves
II s’ha exhaurit a Catalunya, tot i que el registre continua obert en situació de llista d’espera. En
el sector s’espera una dotació pressupostària addicional.
Cal recordar que el sector de la venda i postvenda de vehicles ha adoptat mesures preventives molt rigoroses per evitar possibles contagis derivats de la Covid per protegir l’equip humà i els seus clients. A Catalunya, les instal·lacions es mantenen obertes per la singularitat dels establiments, amb un metratge elevat per motiu del producte que comercialitzen. Així ho va confirmar la portaveu i consellera del Govern, Meritxell Budó, el passat divendres: els concessionaris resten oberts malgrat ampliar altres camps de restriccions.

Aquesta segona onada de la Covid, trenca les previsions més optimistes amb què es treballava al sector per mantenir una línia ascendent de vendes. Amb les dades a la mà, calen més ajudes i que les administracions afrontin i escoltin les propostes per sortir de la situació. Sobre la taula hi ha dos impostos a revisar. D’una banda, l’anunciada pujada de l’Impost de Matriculació de l’any 2021. Per això, aquests dos mesos restants de l’any són un bon moment per renovar el vehicle i evitar la pujada de preus per raons fiscals.
Per l’altra, el president de Fecavem i UPM, Jaume Roura, va fer arribar conjuntament amb Foment del Treball, al vicepresident en funcions de president del Govern, Pere Aragonès, una carta on destaca: “Estem fent gestions amb la Generalitat per suspendre de forma sine die, com a mínim mentre duri la pandèmia, l’impost català de CO2 que afecta els vehicles. Demanem responsabilitat per sortir d’aquesta situació”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Un incendi crema la fàbrica de motos elèctriques Silence

Un incendi crema la fàbrica de motos elèctriques Silence

Al mínim onze dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat

Posterior
Comprar un vehicle elèctric mai no havia sigut tan fàcil i econòmic

Comprar un vehicle elèctric mai no havia sigut tan fàcil i econòmic

Els plans d’incentius regionals i nacionals, les opcions favorables de rènting,

També et pot interessar
Total
0
Share