Les matriculacions de vehicles electrificats, híbrids i de gas van créixer un el 31,5% a l’agost

Les matriculacions de vehicles electrificats, híbrids i de gas (turismes, quadricicles, vehicles comercials i industrials i autobusos) van pujar a l’agost en el 31,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, amb unes vendes en el període de 14.470 unitats. Pel que fa a les vendes de turismes, aquests lliuraments van créixer un 35,6%, fins a les 13.830 unitats, marcant el bon ritme de vendes des de l’entrada de el Pla MOVES II.

D’aquesta manera, la quota de mercat dels vehicles alternatius es col·loca en aquest mes d’agost en un 18,1%, acaparant bona part d’aquest percentatge els vehicles híbrids, que representen el 13% de la quota. Seguint la tendència descendent de mesos anteriors els vehicles de gas cauen un 52,5%, mentre que els vehicles híbrids endollables són els que major creixement registren, arribant a triplicar les matriculacions respecte a l’any anterior.

En l’acumulat de l’any, les vendes de vehicles electrificats, híbrids i de gas (turismes, quadricicles, vehicles comercials i industrials i autobusos) ha reduït la seva caiguda fins a registrar un -1,8% amb 103.016 unitats, marcades principalment per la caiguda de els vehicles de gas. Per categories, els híbrids endollables i convencionals aconsegueixen mantenir una tendència ascendent, a l’igual que els vehicles elèctrics purs. Els híbrids endollables registren unes vendes acumulades de 9.316 unitats lliurades entre gener i agost i un creixement de l’108,3%. Mentre que els híbrids convencionals van sumar 75.962 lliuraments, un 12% més que en els vuit primers mesos de 2019. Per la seva banda, els elèctrics purs recuperen la seva tendència positiva preCOVID19 fins a aconseguir un augment de l’8,2%, amb 8.879 unitats l’any .

Per comunitats autònomes, les vendes de vehicles electrificats i híbrids van créixer a l’agost en totes les regions.

  • VEHICLES ELÈCTRICS – Etiqueta Zero

Les vendes de vehicles elèctrics van créixer un 115,6% durant l’agost, i arriben a les 1.378 unitats matriculades en aquest mes, acumulant un total aquest any de 8.879 vehicles venuts, que suposa un 8,2% més que el mateix període de l’any passat. Representa un 1,72% de la quota de mercat.

  • VEHICLES HÍBRIDS ENDOLLABLES – Etiqueta Zero

Les vendes de vehicles híbrids endollables en el vuitè mes de l’any, han arribat a les 1.336 unitats matriculades, 1 199,5% més que en el mateix període de l’any passat. En l’acumulat de l’any, arriben les 9.316 unitats, un 108,3% més. Representa un 1,67% de la quota de mercat.

  • VEHICLES GAS – Etiqueta ECO

Els vehicles de gas van assolir a l’agost un total de 1.387 unitats matriculades, amb un descens de el 52,5% en comparació amb el mateix mes de l’any passat. Representa un 1,74% de la quota de mercat.

  • VEHICLES HÍBRIDS – Etiqueta ECO

Els vehicles amb tecnologia híbrida no endollable van arribar a les 10.369 unitats matriculades. Aquest tipus de vehicle també ha registrat un creixement molt important en les seves vendes, amb un ascens de l’48,1% al mes d’agost que representa el 13 %% de la quota de mercat. En l’acumulat de l’any, creixen un 12%, fins a les 75.962 unitats.

  • DIÈSEL I GASOLINA – Etiqueta C

Les matriculacions del total de mercat en gasolina (turismes, vehicles comercials i industrials, autobusos i quadricicles) van caure un 22,8% a l’igual que els vehicles dièsel que van decréixer en un 12,8% durant el mes d’agost.

Font: Anfac

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
BMW X5 M, esportiu radical

BMW X5 M, esportiu radical

Luxós, esportiu i molt potent

Posterior
Centro Porsche Girona recapta 13.000 euros per al Banc d’Aliments de Girona

Centro Porsche Girona recapta 13.000 euros per al Banc d’Aliments de Girona

La donació forma part del projecte solidari Porsche SUMA, una iniciativa que

També et pot interessar
Total
0
Share