1. Home
  2. Actualitat
  3. Les vendes de cotxes tornen a créixer dos dígits a l’abril
Les vendes de cotxes tornen a créixer dos dígits a l’abril

Les vendes de cotxes tornen a créixer dos dígits a l’abril

0
0
Un concessionari de Volvo (Foto: Volvo)
Un concessionari de Volvo (Foto: Volvo)

Un cop conclòs l’efecte estacional de la Setmana Santa que va condicionar de manera notable el mes de març passat, a l’abril les vendes de cotxes han retornat al camí del creixement de doble dígit, amb unes xifres per sobre de les 100.000 unitats, en concret , 100.281, experimentant un creixement del 21,2%. En el primer quart de l’any, el mercat registra un volum de 385.775 unitats el que representa un creixement del 10,3%, sent el millor quadrimestre des de l’any 2008.

Per descomptar l’efecte de Setmana Santa, com en anteriors ocasions, s’ha fet una anàlisi del bimestre, que mostra les següents xifres. En el període març-Abril, s’han venut un total de 211.792 unitats, amb un creixement del 8,6%. El canal particular mostra un creixement en aquest període del 8,9% amb un total de 102.824 unitats. El millor comportament el mostra el canal d’empresa amb un increment del 14,7% i un total de 55.548 unitats. Finalment, la compra de cotxes per part de llogadors ha crescut en aquests dos mesos un 2,4% amb un total de 53.420 unitats.

Per tant, les variables que influeixen en el comportament del consumidor a l’hora de comprar cotxes continuen evolucionant de manera positiva: més finançament, descens progressiu de la taxa d’atur, el Pla PIVE 8 i l’esforç comercial constant i permanent de concessionaris i marques. A això cal afegir la major renda disponible dels consumidors, gràcies d’una banda a la reforma fiscal i també al descens continuat de les quotes hipotecàries.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *