1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Escola d’Aprenents de Seat celebra 60 anys
L’Escola d’Aprenents de Seat celebra 60 anys

L’Escola d’Aprenents de Seat celebra 60 anys

0
0
Alumnes de l'Escola d'Aprenents
Alumnes de l’Escola d’Aprenents

L’Escola d’Aprenents de Seat ha celebrat 60 anys havent format més de 2.600 estudiants al llarg de la seva història. Aquest centre de formació professional va néixer el 1957 amb l’objectiu de formar els joves professionals en l’àmbit de la indústria automobilística.

Al llarg d’aquestes sis dècades, l’Escola d’Aprenents de Seat s’ha anat adaptant als canvis i novetats en els plans de formació professional, incorporant programes pioners com la implantació, des de l’any 2012, del sistema de Formació Professional (FP) dual, inspirat en el model alemany. Aquest programa combina formació teòrica i pràctica a les aules amb períodes de treball en les plantes de producció de Seat. Els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i perceben una remuneració mensual derivada del treball que realitzen.

L’alt nivell tècnic de les instal·lacions i dels formadors, juntament amb la realització de pràctiques formatives en un entorn real, han impulsat l’èxit de l’Escola d’Aprenents en la qual actualment aprenen i treballen 163 joves.

La FP Dual que ofereix l’Escola d’Aprenents permet als estudiants obtenir la doble titulació, alemanya i espanyola, després de superar una formació de 4.600 hores, distribuïdes en tres cursos. La formació a les aules i tallers de l’escola es combina amb hores en els centres de producció, on treballen amb la guia i la supervisió de tutors formats per la Cambra de Comerç alemanya. Aquesta formació, basada en el model alemany, els dóna una capacitació global que els prepara de manera integral per solucionar els reptes que els plantejarà el seu dia a dia.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *