1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Estat Espanyol fabrica més de 12.600 vehicles a l’any
L’Estat Espanyol fabrica més de 12.600 vehicles a l’any

L’Estat Espanyol fabrica més de 12.600 vehicles a l’any

0
0
Fabricació en alça
Fabricació en alça

La producció de vehicles a l’Estat Espanyol va tancar el primer trimestre de l’any acumulant un total de 768.859 unitats fabricades, amb un creixement del 7,6% respecte el mateix període de l’any passat. S’han fabricat més de 12.600 vehicles al dia durant aquest primer trimestre, un ritme de treball que l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC) considera “intensiu”, tot i que encara hi veu “oportunitats de millora”.

L’ANFAC explica aquests resultats perquè aquest primer trimestre ha estat marcat pel bon comportament dels mercats europeus, on es destinen fonamentalment els vehicles produïts a l’Estat Espanyol. El ritme exportador cap a altres zones geogràfiques com Turquia o nord d’Àfrica ha ajudat de manera significativa a augmentar la fabricació de cotxes. El mercat intern, amb un creixement del 7% en el primer trimestre també ha contribuït a consolidar el creixement de la fabricació de vehicles a l’Estat Espanyol

L’objectiu dels 2,8 milions més a prop

Aquestes xifres confirmen segons l’entitat el pas sòlid de la producció espanyola cap a l’objectiu previst el 2016 de 2,8 milions de vehicles, la qual cosa suposaria que per cinquè any consecutiu augmenta la fabricació a l’Estat Espanyol.

No obstant això, segons l’ANFAC encara queda molt marge de millora ja que la capacitat de producció a l’Estat Espanyol se situa per sobre d’aquests tres milions de vehicles. Per consolidar la posició mundial que ocupa “segueixen sent necessàries noves reformes que millorin l’entorn competitiu del nostre país”.

Les exportacions en alça

Les exportacions de vehicles en el primer trimestre de l’any mantenen la taxa positiva, aconseguint un increment del 9,12% i un total de 630.799 vehicles exportats, és a dir, un 82,4% sobre la producció total. Al mes de Març es van exportar un total de 223.834 unitats el que representa un creixement del 9,35% més que l’any anterior.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *