1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Estat Espanyol tanca el 2016 superant les expectatives dels fabricants
L’Estat Espanyol tanca el 2016 superant les expectatives dels fabricants

L’Estat Espanyol tanca el 2016 superant les expectatives dels fabricants

0
0
Les fàbriques de Seat milloren la seva petja mediambiental (Foto: Seat)
Foto: Seat

L’Estat Espanyol va tancar el 2016 superant les expectatives més optimistes dels fabricants de cotxes. Es van matricular un total de 2.885.907 vehicles, el que significa gairebé un 6% més de vendes que el 2015.

En el conjunt de l’any hi ha una clara diferència entre el primer i el segon semestre de l’any. Mentre que entre gener i juny la producció va obtenir unes pujades a taxes de més del 10%, a partir de llavors el creixement s’ha alentit fins a deixar el conjunt de l’any en l’esmentada pujada del 5,59%.

Objectiu complert

Aquest volum de producció total s’ha situat per sobre de les previsions que tenia l’ANFAC damunt la taula dins el Pla 3 milions de reindustrialització de l’Estat presentat a finals de l’any 2012. La producció espanyola de vehicles en 2016 ha estat, a més, de les que més han crescut percentualment a l’Europa continental. Durant el passat any van sortir de les factories espanyoles 5,5 vehicles per minut durant les 24 hores del dia.

No obstant això, segons els fabricants, la bona dada obtingut l’any 2016 no és garantia que les plantes mantinguin l’evolució aquest 2017. D’altra banda, també resulta preocupant l’alentiment del mercat de vehicles en l’últim trimestre , passant de creixements superiors al 12% fins situar-se al 10% per al conjunt de l’any, i la repercussió que això pot tenir en la producció. Especialment acusada ha estat la baixada de la compra de vehicles per part de les famílies el creixement ha estat tan sols del 0,7% en els últims tres mesos. Aquest retrocés del mercat no contribueix al necessari rejoveniment del parc, que ja acumula una edat mitjana de 12 anys.

Preocupa la situació econòmica internacional

A més, la situació política i econòmica internacional sembra alguns dubtes sobre el particular, especialment a causa de la devaluació d’algunes divises i al sorgiment de fenòmens proteccionistes en diversos dels països de destinació de les exportacions espanyoles.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *