1. Home
  2. Actualitat
  3. Liciten una nova rotonda a la intersecció entre la carretera de Torroella i la de l’Escala
Liciten una nova rotonda a la intersecció entre la carretera de Torroella i la de l’Escala

Liciten una nova rotonda a la intersecció entre la carretera de Torroella i la de l’Escala

0
0
Mapa de l'actuació
Mapa de l’actuació

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat per 785.000 euros les obres de millora de la seguretat viària a la GI-632, a Ullà, un projecte que forma part del pla de millores a les carreteres del Baix Ter que està desenvolupant la Generalitat.

L’actuació consisteix en la construcció d’una rotonda entre aquesta població i la Tallada d’Empordà per millorar la fluïdesa del trànsit. Es preveu adjudicar les obres durant la tardor vinent i iniciar-les entre finals d’any i començaments del vinent. El termini d’execució és de 5 mesos.

El projecte pretén millorar la canalització del trànsit a la intersecció existent entre la carretera C-31 (de Torroella de Montgrí a Ullà i Verges) amb la carretera GI-632, que forma l’accés des de la C-31 a Bellcaire d’Empordà i l’Escala, actualment formada per un tercer carril central de girs situat a la C-31 i les illetes de canalització del trànsit sobre la GI-632. El trànsit existent a la carretera C-31 a Ullà és de 10.788 vehicles/dia i a la GI-632 (a l’Escala) és de 6.232 vehicles/dia.

En l’encreuament, es construirà una rotonda de 56 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 9 metres amb 2 carrils. El voral interior serà de 0,5 metres i l’exterior d’1,5 metres. L’illot interior tindrà zona remuntable d’1 metre d’amplada formada per llambordins de formigó.

Les obres inclouen els moviments de terres, ferms i drenatges, la il·luminació de la rotonda, la senyalització horitzontal, vertical i d’orientació, l’abalisament i barreres de seguretat i la modificació de serveis afectats.

Aquesta licitació arriba poques setmanes després del crit d’alerta que va llançar l’Ajuntament de Torroella de Montgrí perquè no s’estava abordant el pla de millora de carreteres promès per la Generalitat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *