1. Home
  2. Actualitat
  3. L’ús de la planta del tequila per desenvolupar bioplàstics
L’ús de la planta del tequila per desenvolupar bioplàstics

L’ús de la planta del tequila per desenvolupar bioplàstics

0
0
Bioplàstics a través del tequila
Bioplàstics a través del tequila

Ford està col·laborant amb José Cuervo per estudiar la possible utilització dels derivats de la planta de l’atzavara, utilitzada per la marca per produir el seu tequila, en el desenvolupament de bioplàstics més sostenibles en vehicles Ford.

Ford i José Cuervo estan realitzant proves amb el bioplàstic per a la seva utilització en peces interiors i exteriors com ara arnesos de cablejat, unitats d’aire condicionat i espais d’emmagatzematge.

Els primers informes suggereixen que es tracta d’un material prometedor gràcies a la seva durabilitat i les seves qualitats estètiques. L’èxit en el desenvolupament d’un compost sostenible podria reduir el pes del vehicle i el consum d’energia i així com l’ús de materials petroquímics i l’impacte de la producció en el medi ambient.

El cicle de creixement de la planta d’atzavara és un procés que dura un mínim de set anys. Un cop collit, es torra abans de triturar-la i extreure els seus sucs per destilarlos. José Cuervo utilitza una part de les fibres d’atzavara restants com a compost per les seves granges, i els artesans locals utilitzen la resta per fer artesania i paper d’atzavara.

Ara, com a part d’un pla més ampli de sostenibilitat per part de José Cuervo, el fabricant de tequila ha unit forces amb Ford per desenvolupar noves maneres d’utilitzar les fibres sobrants.

Segons el programa mediambiental de les Nacions Unides, es produeixen 5.000 tones mètriques de residus de biomassa agrícola a l’any. Els derivats de l’agricultura són abundants i, sovint, infrautilitzats. Aquests materials són relativament barats i poden ajudar els fabricants a compensar l’ús de fibres de vidre i talc amb productes més lleugers i sostenibles.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *