1. Home
  2. Actualitat
  3. L’ús del mòbil al volant provoca quasi 400 morts l’any
L’ús del mòbil al volant provoca quasi 400 morts l’any

L’ús del mòbil al volant provoca quasi 400 morts l’any

0
0
Preocupa el nombre de gent que mira el mòbil mentre condueix
Preocupa el nombre de gent que mira el mòbil mentre condueix

Un estudi realitzat per l’Institut Universitari d’Investigació de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València estima que el nombre de morts en accidents de trànsit causa de l’ús del mòbil és de 390 persones a l’any.

Aquestes xifres converteixen l’ús del telèfon en una de les principals causes de mortalitat a la carretera. Estan a l’alçada de l’excés de velocitat o del consum de l’alcohol. De fet, la distracció amb el mòbil causaria cada any més del 20% del total dels morts en accident de trànsit.

Addictes al mòbil

Malgrat les campanyes de sensibilització, l’ús del mòbil entre els automobilistes està més estès del que es creu. 13 milions de conductors i conductores asseguren utilitzar el mòbil mentre porten el vehicle. D’altra banda uns 600.000 es veuen a si mateixos com “autèntics addictes al mòbil”.

L’informe aporta una altra dada preocupant: gairebé 2 milions d’automobilistes (7%), admeten haver-se fet ‘selfies‘ conduint. 2,3 milions (9%) asseguren haver interactuat en Xarxes Socials. Gairebé 10 milions confessen parlar per WhatsApp estant al volant (37%).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *