Madrid arrabassa el GP de F1 al Circuit de Catalunya

La capital aconsegueix el seu objectiu pel 2026

La F1 no renovarà amb el Circuit de Catalunya. Ja fa temps que es parla de les diferències entre els organitzadors del mundial i la direcció del circuit, i no allargaran la seva vinculació més enllà del 2025, que és quan finalitza el contracte. Davant d’aquest escenari apareix la ciutat de Madrid, que fa anys que vol albergar el Gran Premi d’Espanya i arrabassar-li al Circuit. Seria un esdeveniment de propietat privada, on Ifema faria un concurs públic per decidir l’inversor i organitzador, i la capital d’Espanya tornaria a formar part del mundial més de 40 anys més tard. Segons El Mundo, diverses multinacionals, encarregades de GP com el de Mèxic o Miami, estarien molt interessades en el nou Gran Premi d’Espanya.

La confirmació oficial és qüestió de dies, i firmaran un contracte de 10 anys de vinculació amb la FIA. Malgrat ser un projecte privat, tant els governs d’Isabel Díaz Ayuso com el de José Luis Martínez-Almeida han estat molt lligats en aquesta negociació, arribant a enviar membres dels seus equips a diferents cites d’aquesta temporada per acabar d’acostar postures amb el mundial. L’impacte econòmic per la ciutat de Madrid està calculat al voltant de la xifra d’uns 500 milions d’euros anuals. A més, l’aspecte social, turístic i gastronòmic de Madrid ajuden a la idoneïtat de la celebració d’una cursa, igual que l’oferta d’Hotels de luxe i la distància de l’aeroport, Renfe i metro. La idea seria generar un espectacle al voltant d’aquesta celebració més enllà de la competició, replicant la fórmula de la cita de Miami.

El traçat semiurbà, de cinc quilòmetres, girarà al voltant dels pavellons del recinte firal, amb la línia de sortida davant de la façana de l’edifici principal. Després creuarà la M-11 cap a Valdebebas, circulant en paral·lel a la Ciutat Esportiva del Reial Madrid i posteriorment pels terrenys on ha estat situat el festival Mad Cool diversos anys, per a tornar de nou als pavellons. Hi haurà parts temporals i d’altres de permanents. La inversió per fer el circuit seria d’uns 100 milions d’euros.

Així doncs, el Circuit de Catalunya celebraria el seu últim GP de F1 l’any 2025 per deixar el seu lloc a Madrid. A més, des de la capital no volen compartir calendari.

Text: Roger Amores / Foto: F1

Total
0
Shares
Anterior
QUADIS amplia la xarxa de concessionaris amb l’adquisició d’una part de Grup Andreu a Girona

QUADIS amplia la xarxa de concessionaris amb l’adquisició d’una part de Grup Andreu a Girona

Amb l’absorció de part del Grup Andreu a la seva estructura, QUADIS es

Posterior
CUPRA Born Challenge: Saúl Craviotto demostra l’eficiència del vehicle elèctric

CUPRA Born Challenge: Saúl Craviotto demostra l’eficiència del vehicle elèctric

Saúl Craviotto, l’esportista espanyol amb més medalles olímpiques, va

També et pot interessar
Total
0
Share