1. Home
  2. Actualitat
  3. Madrid guanya el premi europeu ‘Thinking Cities’

Madrid guanya el premi europeu ‘Thinking Cities’

0
0
Mapa de transport públic de Madrid
Mapa de transport públic de Madrid

Madrid ha guanyat el prestigiós premi europeu ‘Thinking Cities‘, atorgat per Polis i H3B Media, per la implantació d’innovadores solucions intel·ligents de mobilitat a la capital de l’Estat Espanyol, dins el projecte MoveUs.

El guardó reconeix dos projectes ambiciosos: un sistema intel·ligent per regular els passos de vianants semaforitzats i un programa de prioritat semafòrica per als autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

Innovacions per millorar la mobilitat ciutadana

Les innovacions presentades per Madrid, i que li han valgut aquest reconeixement europeu, es centren en solucions per millorar la mobilitat ciutadana. La primera d’aquestes solucions és un sistema intel·ligent per a encreuaments de vianants semaforitzats. Aquest sistema no només permet als vianants activar una sol·licitud per obtenir llum verda al pas de zebra sinó que, a més, té en compte l’estat real del trànsit a la intersecció, detecta als vianants i contacta directament amb el centre de control de trànsit amb l’objectiu d’allargar, si cal, la fase verda per als vianants de manera que s’incrementa la seva seguretat i confort.

La segona solució és un sistema de prioritat semafòrica per als autobusos de l’EMT. Aquest sistema dóna prioritat de pas, en determinats encreuaments, als autobusos de manera que es redueixen els retards i s’optimitzen els temps de viatge i les freqüències.

En tercer lloc, els organitzadors han destacat el servei de planificació de viatges i ‘infomobilitat’ que calcula la millor opció de viatge multimodal entre dos punts, tenint en compte diferents paràmetres com el temps, l’eficiència energètica, els incentius, les preferències de l’usuari , etcètera. Aquestes eines es van desenvolupar en el marc del projecte MoveUs.

Un premi que posa en relleu innovacions en transport urbà

Madrid va ser escollida entre tots els projectes presentats pels membres de Polis per a la Conferència 2016. El Premi ‘Thinking Cities’ està associat a la revista ‘Thinking Cities’, que posa en relleu les innovacions en el transport urbà europeu i mundial. Per la seva banda la xarxa Polis ofereix noves solucions que ajuden a fer front als canvis de la mobilitat urbana d’avui a les grans urbs.

MoveUs consisteix en dissenyar, implantar, pilotar, avaluar, difondre i explotar noves eines per a una mobilitat intel·ligent en el context de les ‘Smart Cities’. Pretén canviar els hàbits de mobilitat dels usuaris europeus mitjançant la potenciació dels serveis de mobilitat oferint un ús més intel·ligent dels seus recursos, proporcionant als usuaris serveis de viatges personalitzats basats en anàlisi de dades intel·ligents. En aquest projecte, a més de Madrid, hi participen les ciutats de Tampere (Finlàndia) i Gènova (Itàlia).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *