1. Home
  2. Actualitat
  3. Maserati celebra el 60 aniverari del Coupé 2 + 2 5000 GT ‘Xa de Pèrsia’
Maserati celebra el 60 aniverari del Coupé 2 + 2 5000 GT ‘Xa de Pèrsia’

Maserati celebra el 60 aniverari del Coupé 2 + 2 5000 GT ‘Xa de Pèrsia’

0
0
El Maserati Sha de Pèrsia
El Maserati Sha de Pèrsia

Maserati celebra el 60 aniversari del Coupé 2 + 2 5000 GTXa de Pèrsia‘ al Saló de Torí.

Aquest vehicle va ser realitzat per encàrrec específic del Xa de Pèrsia. A la planta de Viale Ciro Menotti de Mòdena es van produir 34 exemplars, dissenyats pels més prestigiosos carrossers italians de l’època.

El llavors Xa de Pèrsia Reza Pahlavi era gran apassionat de vehicles esportius d’altes prestacions. A finals de l’any 1958 va tenir l’oportunitat de conduir un 3500 GT i va quedar fascinat. Va sol·licitar per al seu vehicle un augment considerable en termes de prestacions i l’enginyer Giulio Alfieri, va entendre que per complir amb les exigències de el client havia de realitzar un projecte completament nou.

Un ‘Xa de Pèrsia’ amb motor 8 cilindres

El cor de el projecte era el motor 8 cilindres en V del 450S incrementant la seva capacitat fins a arribar als cinc litres de cilindrada.

El vehicle, el primer disseny va ser realitzat per Carrosseria Touring, va ser presentat al Saló de Torí de l’any 1959 amb el sobrenom de Xa de Pèrsia. D’aquesta versió especial només es van produir 3 exemplars. A l’any següent, en el 1960, el 5000 GT va estar present en el seu estand de Saló de Ginebra amb una lleugera revisió pel que fa a la seva propulsor.

La particularitat del Maserati 5000 GT va ser la de tenir diferents carrosseries dels més importants atelier italians de l’època: de Allemano a Pininfarina, de Monterosa a Ghia, de Bertone a Frua, per acabar amb Michelotti per al Vignale.

Clients il·lustres de Maserati

La seva gran acollida anima a realitzar alguns exemplars per prestigiosos clients, entre els quals es trobaven el Príncep Karim Aga Khan (realitzat per Carrosseria Frua), l’empresari Gianni Agnelli (Carrosseria Pininfarina), l’industrial Ferdinando Innocenti (Ghia), l’actor Stewart Granger (Allemano) i el president de Mèxic Adolfo López Mateos (Allemano).

El 5000 GT va ser un vehicle per a clients VIP, en el més alt en termes d’exclusivitat i prestacions. A causa de la seva extremada particularitat i elevat cost, el nombre total de vehicles produïts va estar limitat a només 34 exemplars.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *