1. Home
  2. Actualitat
  3. Mercedes-Benz A 45 AMG: Excepcional !!
Mercedes-Benz A 45 AMG: Excepcional !!

Mercedes-Benz A 45 AMG: Excepcional !!

0
0

Als que els agraden els cotxes amb caràcter, aquest és un dels que n’hi ha prou de saber que existeix per desitjar que arribi l’oportunitat de tenir-lo entre mans. I si algú encara no sap què representa lluir el cognom AMG (el departament d’altes prestacions de Mercedes-Benz) només ha de repassar la fitxa tècnica i se’n farà idea ben aviat del que dóna de sí aquesta versió de la Classe A. L’hem conduït i us ben asseguro que el títol que encapçala aquest text ja ho diu tot.

A-Klasse

Text: Josep Casanovas | Fotos: Mercedes-Benz

La poderosa remor del motor en el moment de posar-lo en marxa i quan es prem l’accelerador amb decisió enganyaria a qualsevol que no sàpiga que sota el capot davanter hi ha un propulsor de quatre cilindres sobrealimentat. Però, compte, perquè que sigui el de menor cilindrada d’AMG -fabricat, com s’escau, de manera artesana- no l’impedeix ser el 2 litres produït en sèrie més potent del món, amb uns molt respectables 360 CV, és a dir… 180,8 CV per litre! Però els atributs motrius del A 45 no acaben aquí, ja que compta amb la transmissió automàtica Speedshift DCT AMG de 7 marxes i la tracció total 4Matic. Una combinació que fa que la conducció d’aquest cotxe sigui d’allò més engrescadora.

A-KlassePer començar us diré que, tot i el seu enorme potencial, aquest A 45 AMG té un comportament tan civilitzat com el conductor vulgui. N’hi ha prou amb seleccionar el mode de conducció C (Controlled Efficiency) i fins i tot es disposa d’Start/Stop. Però no ens enganyem, qui es decideix per aquesta versió és perquè desitja molt més del que trobarà en altres de la mateixa Classe A, en aquest cas embolcallat per una estètica sense estridències però que de per sí mateixa és tota una declaració d’intencions. Per tant, després de rodar tranquil·lament una estona amb el mode C la temptació de sortir de l’autovia per on circulem i endinsar-nos en una carretera sinuosa de muntanya esdevé més i més forta perquè sabem del cert que serà aquí quan el Mercedes A 45 AMG se’ns manifestarà amb tot el seu esplendor.

A-KlassePrimer pas, podem triar entre seguir amb el programa de conducció C o canviar als S o M. La transformació del caràcter és exactament la mateixa però la diferència és que mentre que amb l’S el pas a una marxa superior és automàtic quan l’agulla del comptarevolucions apunta cap a la zona vermella, l’M apura fins el tall d’injecció i deixa tota la iniciativa al conductor. Ara la sonoritat del motor és, simplement, excelsa i s’adiu d’allò més amb les sensacions que transmet el cotxe en el pas per corba i en la seva contundent resposta a la pressió del peu sobre el pedal de l’accelerador o del fre. I la motricitat al sortir amb decisió de revolts lents és tan bona -vam provar l’A 45 AMG sobre asfalt sec- que el control de tracció és poc menys que testimonial mentre que el d’estabilitat és ajustable en tres nivells.

A-KlasseJa ho veieu, considero que no cal entrar en detalls i que amb poques paraules us he explicat el suficient. Potser caldria afegir que el consum en aquestes condicions és d’allò més raonable, entorn dels 10 litres/100 km. Per acabar, us diré que l’estigma AMG no només és cosa dels òrgans mecànics i la carrosseria sinó que també és ben present dins l’habitacle.

 

 

 

 

Fitxa tècnica:

Motor: 1.991 cc. 4 cilindres/16 V. Injecció directa. Turbocompressor de doble entrada i intercooler.

Potència: 360 CV a 6.000 rpm.

Parell: 450 Nm a 2.250 rpm.

Canvi: Automàtic, 7 marxes.

Tracció: Total.

Suspensions: McPherson / Paral·lelogram deformable.

Frens: Discos ventilats a les quatre rodes (350 / 330 mm).

Llargada, amplada i altura: 4,359 / 1,780 / 1,417 m.

Pes: 1.555 kg.

De 0 a 100 km/hora: 4,6 segons.

Velocitat màxima: 250 km/hora.

Consum mitjà: 6,9 litres/100 km (gasolina 98).

Emissions CO2: 161 g/km.

Preu: 55.150 €

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *