1. Home
  2. Actualitat
  3. Mercedes presenta el prototip de furgoneta del futur
Mercedes presenta el prototip de furgoneta del futur

Mercedes presenta el prototip de furgoneta del futur

0
0
La Vision Van
La Vision Van

Mercedes-Benz ha creat un prototip de furgoneta “revolucionari” adaptada a l’espai urbà, amb tecnologies innovadores per al repartiment i un catàleg de prestaciosn i solucions de les futures generacions de furgonetes.

Segons la marca alemanya la Vision Van és la primera furgoneta del món capaç d’assumir com a solució justa totes les funcions d’una cadena de procés completament digitalitzada i interconnectada, des del centre de distribució de mercaderies fins al destinatari.

Espai automatitzat

Disposa d’un espai de càrrega completament automatitzat, drons integrats per al lliurament autònom i un comandament per joystick. La propulsió elèctrica desenvolupa 75 kW de potència i arriba a una autonomia de fins a 270 km. El motor elèctric assegura a més la possibilitat d’utilitzar-la en entorns amb restriccions de circulació per als vehicles amb motor de combustió, com ara alguns cascos urbans.

Amb ajuda d’algoritmes avançats es controlen la preparació i la càrrega dels paquets, la gestió completament automatitzada de l’espai de càrrega de la furgoneta i la planificació de la ruta per al vehicle i per als drons de repartiment. També es calculen així els trajectes ideals per al repartidor. Els enviaments es preparen automàticament en el centre logístic i s’emmagatzemen en un sistema especial de prestatgeries. Vehicles de transport no tripulats carreguen les prestatgeries a la furgoneta utilitzant un procediment automatitzat especial, denominat One Shot Loading o càrrega en una sola operació. La gestió intel·ligent de l’espai de càrrega selecciona els paquets per al lliurament manual un cop que la furgoneta ha arribat al punt de descàrrega, i els lliura al repartidor mitjançant una resclosa interna a la cabina. En paral·lel, el sistema carrega dos drons amb una càrrega útil de 2 kg cadascun per al seu lliurament autònoma dins d’un radi de 10 km.

Disseny interior innovador

La fisonomia del vehicle està definida pel parabrisa extremadament ample, que es perllonga i es corba a manera de visera d’alta tecnologia fins a les parets laterals, la graella del radiador Black Panel amb matriu de LED integrada que utilitza la Vision Van per a la comunicació amb el seu entorn i els fars de tècnica LED i disseny progressista.

Els contorns nítids d’aquests elements contrasten amb les superfícies suaus del vehicle i descriuen una atractiva bipolaritat: passió i emoció d’una banda i tècnica i funcionalitat per l’altre. El vehicle utilitza visualitzadors LED a la part davantera i posterior per transmetre informació al seu entorn.

Els dissenyadors han renunciat al volant, els pedals i la consola central per configurar un concepte de conducció Drive-by-Wire mitjançant un joystick, creant d’aquesta manera nous espais i augmentant la llibertat de configuració. S’obté així un habitacle singular, centrat al voltant d’una comunicació intel·ligent entre el conductor i el vehicle. El conductor pot desplaçar a més el seient cap endavant per augmentar la superfície útil del vehicle.

El tauler d’instruments en forma d’arc s’estén al llarg de tot el frontal i està recobert d’un folre tèxtil d’alta qualitat. La superfície completa d’aquest arc s’utilitza per posar a disposició del conductor totes les informacions que necessita durant el seu treball.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *