1. Home
  2. Actualitat
  3. Més de 8.300 persones condueixen sense carnet a Catalunya
Més de 8.300 persones condueixen sense carnet a Catalunya

Més de 8.300 persones condueixen sense carnet a Catalunya

0
0

Els Mossos d’Esquadra van expedientar durant el 2015 8.345 persones que conduïen sense complir la normativa, ja sigui sense carnet, amb el carnet retirat o sense punts.

Foto: Francesc 2.000 / Wikimedia Commons
Foto: Francesc 2.000 / Wikimedia Commons

En concret, 2.254 circulaven sense haver obtingut mai el permís de conduir, 5.191 no tenien punts i 900 tenien el carnet suspès per causes administratives o judicials. Unes dades, segons declaracions del Conseller d’Interior, Jordi Jané, recollides per l’ACN que “haurien de fer reflexionar”.

Nous protocols

Davant d’aquesta situació, i sobretot després de l’accident de Pont de Molins i la mort d’una jove conductora envestida per un conductor begut a Girona, la Conselleria d’Interior es planteja canvis en els protocols policials per evitar que conductors sancionats puguin circular.

El Conseller Jordi Jané, va explicar en una visita a Figueres per conèixer els detalls de l’accident que va provocar set morts a Pont de Molins, va avançar que el Govern té una proposta gairebé enllestida i que un dels seus elements preveu la retenció a comissaria dels conductors beguts durant unes hores per reduir la possibilitat que condueixen.

Aquesta proposta l’estant treballant el Conseller, els Mossos, membres de la Fiscalia de Catalunya i un advocat gironí, parella de la noia de 25 anys que va morir a Fornells envestida per un conductor begut i que havia estat aturat abans pels Mossos d’Esquadra.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *