1. Home
  2. Actualitat
  3. Més de 800 escolars de Lloret de Mar participen en la Caravana de l’Educació Viària
Més de 800 escolars de Lloret de Mar participen en la Caravana de l’Educació Viària

Més de 800 escolars de Lloret de Mar participen en la Caravana de l’Educació Viària

0
0
Foto: Ajuntament de Lloret de Mar
Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Més de 800 escolars de Lloret de Mar han participat en la Caravana de l’Educació Viària per prevenir els accidents de trànsit. Una inciativa de la Fundació Mapfre en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat selvetana que va durar del 22 al 26 d’octubre.

Experts en seguretat viària han transmès a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys la importància de fer servir cadiretes infantils, cordar-se el cinturó, utilitzar el casc ciclista i establir contacte visual amb els conductors en creuar la via com a vianants, comportaments clau per adaptar-se als nous models de mobilitat, especialment en l’àmbit urbà, i no patir un accident de trànsit.

En aquesta activitat, coordinada des de la Policia Local i el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Lloret, i que s’ha dut a terme a la plaça de Pere Torrent, els escolars han après a fer-se visibles en les vies públiques i han participat en un taller on es promouen la convivència, la tolerància i la prudència, valors que sens dubte contribueixen a evitar els accidents de trànsit. En total hi han participat uns 800 alumnes de 4t de primària de les escoles de Lloret i associacions com Aspronis.

Una caravana que recòrrer l’Estat Espanyol i Portugal

La caravana recorrerà unes altres 23 ciutats a Espanya i Portugal en què està previst que participin prop de 23.000 nens i nenes. La Caravana d’Educació Viària està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, concretament, amb el 3.6, que planteja reduir a la meitat el nombre de morts i lesions causades per accidents de trànsit en el món abans de 2020, i amb l’objectiu 11.2, que vol facilitar, abans de 2030, l’accés a sistemes de transport assegurances, assequibles, accessibles i sostenibles a tots els ciutadans, així com millorar la seguretat viària.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *