Montesa commemora els 75 anys d’història amb una exposició al Palau Robert

Montesa commemora els 75 anys d’història amb una exposició al Palau Robert, entre el 9 de juny i el 6 de setembre, que recupera la seva trajectòria en la indústria del motor.

 

El 2020 es compleixen 75 anys de la marca degana del motor a nivell nacional i una de les més longeves del món, des de la presentació de la primera moto que posaria en marxa una aventura empresarial caracteritzada pels èxits esportius en el món del motor, i pels emblemàtics dissenys dels models de motocicleta.

La mostra “Montesa, la forja d’un mite”, fa un recorregut cronològic de la marca fundada per Pere Permanyer, exposant a el públic 43 models diferents de motocicletes, cedides per diversos col·leccionistes i per la Col·lecció Permanyer del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Destaquen models mítics de la indústria del motor com: la Impala, la Brío, la Cota, la Cappra, i altres models més sorprenents com la Mini Mini o el primer model que va sortir de la fàbrica, l’A-45.

L’exposició vol mostrar a través del seu recorregut determinats objectius que, segons Pep Itchart i Santi Ruiz, comissaris de l’exposició, són fonamentals per entendre el que la marca va suposar per a la indústria nacional i per a la història del motor fins i tot a Europa i en el món. “El fil conductor és la producció industrial. Montesa es converteix en un exemple de com una idea, que respon a les necessitats del seu context històric, arriba a la industrialització en uns moments en els quals era molt difícil aconseguir-ho, i com amb el pas el temps un producte ben fet és reconegut per seus èxits esportius i l’acceptació de mercat “, afirmen.

L’exposició mostra la importància de la investigació, experimentant amb nous motors i solucions tècniques per a diverses disciplines de la pràctica motociclista. Segons Itchart i Ruiz, “la vida de Montesa és al seu torn una mostra de superació. Quan el context socioeconòmic no va ser favorable, l’acord i posterior absorció per part d’Honda va permetre la subsistència de la marca amb una nova gamma de models de trial que ara, amb el pilot Toni Bou, representen el domini absolut del Campionat Mundial “.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Rodatge d’un anunci d’Audi al Barri Vell

Rodatge d’un anunci d’Audi al Barri Vell

La ciutat de Girona ja ha estat en moltes ocasions plató de nombrosos anuncis

Posterior
L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal

L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal

Ahir es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal de

També et pot interessar
Total
0
Share