1. Home
  2. Actualitat
  3. Mor Mitsuo Ito, l’únic guanyador japonès de l’Illa de Man TT
Mor Mitsuo Ito, l’únic guanyador japonès de l’Illa de Man TT

Mor Mitsuo Ito, l’únic guanyador japonès de l’Illa de Man TT

0
0
Mitsuo Ito
Mitsuo Ito

Ha mort Mitsuo Ito als 82 anys. El pilot de Suzuki és el primer i únic guanyador de l’Illa de Man TT.

Nascut l’1 de gener de 1937, va ser empleat de la marca japonesa des dels començaments de la seva carrera. Va debutar al Grand Premi el 1961 i dos anys després va guanyar a la categoria Ultralleuger TT. Encara avui és l’únic pilot Japonès guanyador en el famós circuit de 60,7 quilòmetres. El 2008 va tornar a l’illa de Man amb Suzuki GB per celebrar els seus èxits.

Mitsuo Ito va impulsar la imatge de Suzuki

La victòria d’Ito al Tourist Trophy (TT) va ajudar a promocionar la imatge de Suzuki a nivell internacional. En aquells moments la marca només fabricava al país del sol naixent i va passar a ser coneguda mundialment.

Durant la seva carrera com a pilot va acabar cinquè en el mundial de 50 cc quatre vegades. La seva última gran victòria va arribar al Grand Premi de 1967 celebrat al Japó. Després de retirar-com a pilot de competició va continuar la seva relació amb Suzuki, específicament en les activitats relacionades amb les carreres. Va treballar amb les màquines i els mecànics i mecàniques, inclòs el Campió del Món de 1993 Kevin Schwartz.

Va ajudar en el disseny del circuit de proves de Suzuki

Després de les seves experiències a l’illa de Man TT va ajudar a Suzuki amb en el disseny del circuit de proves de Ryuyo, on Suzuki segueix provant els seus nous projectes. Va ser introduït a la Sala de la Fama de la Federació de Motociclisme del Japó el desembre passat pels seus èxits a l’Illa de Man TT en 1963.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *