MotoGP busca expandir-se en els Estats Units d’Amèrica

L’arribada del Trackhouse Racing és una mostra clara de l’estratègia
Grand Prix Of The Americas, 16 April 2023 // Red Bull Content Pool

Amb l’arribada de l’equip Trackhouse Racing, MotoGP fa una aposta clara per expandir-se en el potent mercat estatunidenc. La F1 ha crescut en popularitat els últims anys en el país nord-americà gràcies a disputar-hi tres Grans Premis, a Texas, Miami i Las Vegas, i és un gran exemple a seguir per part de Dorna. A més, Justin Marks, propietari de la nova formació del mundial, ha assegurat a Motorsports que l’organització està centrada a incloure una cita més del calendari als Estats Units d’Amèrica.

Grand Prix of the Americas, Austin, Texas, United States, April 15, 2023 // Red Bull Content Pool

“Amèrica és un país molt gran, i tenir més d’un gran premi ajudaria. Només l’anunci i la promoció d’un nou circuit ja faria brillar MotoGP. A la gent l’atreuen les coses que no ha vist, i sé que Dorna treballa en aquesta direcció”, ha explicat Marks, qui s’ha ofert per ajudar en tot el possible. No obstant això, no tots els circuits són segurs per rodar amb una MotoGP actual, i, als Estats Units d’Amèrica, molts estan dissenyats per cotxes. “No hi ha molts circuits als quals puguem anar. Als Estats Units tenim unes instal·lacions fantàstiques, però la majoria d’elles estan concebudes per a les carreres de cotxes. Hi ha un parell de circuits que s’estan construint que segurament encaixen amb l’estàndard de MotoGP. Pot ser que no sigui l’any que ve o l’altre, però hi ha diversos traçats que s’estan posicionant per a fer-ho possible”, ha admès.

Segons explica Motorsport, els tècnics de Dorna han visitat diversos traçats d’Amèrica, i n’hi ha un en el qual hi ha moltes expectatives. Aquest és a Westel, a dues hores de Nashville, Tennesse, on s’està construint el Flatrock Motorsport Track. Les obres, valorades en 91 milions d’euros, tenen la data de finalització prevista pel 2024, i tenen la intenció d’entrar al mundial de forma imminent. De fet, sembla que tenen un contracte d’intencions firmat amb Dorna, és a dir, el segon GP dels Estats Units d’Amèrica és cada cop més a prop de ser una realitat.

Text: Roger Amores / Fotos: Red Bull Content Pool

Total
0
Shares
Anterior
El 72è Rally Motul Costa Brava encaminat a una edició històrica

El 72è Rally Motul Costa Brava encaminat a una edició històrica

S'espera que s'esgotin les places i moments memorables

Posterior
Més estil i eficiència elèctrica, aspectes bàsics del nou Citroën SpaceTourer

Més estil i eficiència elèctrica, aspectes bàsics del nou Citroën SpaceTourer

Citroën ha donat una nova vida al seu gran monovolum SpaceTourer, consolidant la

També et pot interessar
Total
0
Share