Motors i Fogons: Alfa Romeo Tonale a l’Aliança d’Anglès

Avui hem vingut fins a Anglès, al restaurant l’Aliança 1919, amb el flamant Alfa Romeo Tonale, on gaudirem d’un espai singular que té molta història, i una cuina repleta de sensacions, de respecte pel producte, de sensibilitat i de subtilesa. Una combinació ideal entre la cuina d’ahir, la cuina d’avui i la del demà, de la mà de l’Àlex Carrera, el cap de cuina, i la Cristina Feliu, la cap de sala. Una combinació guanyadora com el nou Alfa Romeo Tonale, el nou segon SUV de la marca italiana que aglutina una bellesa funcional, un interior elaborat i prestigiós, una tecnologia espectacular i sensacions de conducció ben diferencials.

EL COTXE

El Tonale és el començament d’una nova era a la marca Alfa Romeo, ja que es converteix en un model vital. Un SUV de mides més aviat contingudes amb un disseny que combina les característiques estilístiques de la marca, reinterpretades en nom de la modernitat i la funcionalitat, amb les característiques intrínseques del disseny italià, amb un interior enfocat al plaer de la conducció, amb materials i tecnologia d’última generació per fer-te sentir un autèntic privilegiat al volant. I és que aquest Tonale té quatre grans eixos en els quals s’ha basat la seva fabricació: experiència de software millorada, electrificació d’última generació, tecnologia innovadora per obtenir més control i comoditat durant la conducció i, tot això, en pro d’una experiència de conducció autèntica i molt resolutiva.

Les sensacions al volant

El propulsor híbrid d’aquest Tonale té molt bones capacitats, a banda de poder disposar d’etiqueta ECO de la DGT, ofereix un òptim rendiment a altes revolucions, disposa d’una caixa de canvis suau però de resposta convincent i surt molt bé des de baix gràcies a l’empenta del motor elèctric.

L’Alfa Romeo Tonale ofereix un comportament bastant confortable però amb un component esportiu molt agradable, amb una direcció molt directa i que ofereix molt bona informació a les mans, un xassís de pesos ben repartit i una amortiguació de configuració dinàmica que augmenta la qualitat de tracció en tot moment.

L’ALIANÇA 1919

L’Aliança d’Anglès torna a les pàgines d’aquesta Guia amb una novetat important respecte la seva aparició el juny del 2016, tota vegada que en aquest interval de temps han recuperat l’estrella Michelin que tenia des de l’any 2008 i que malauradament cinc anys després es va apagar amb la mort del recordat xef Lluís Feliu. A finals de l’any 2020, poc després de la incorporació d’Àlex Carrera, cuiner i parella de la Cristina, cap de sala, és quan el restaurant és guardonat de nou amb una Estrella Michelin i a començaments del 2021, també amb un Sol Repsol, situant-lo de bell nou en el panorama gastronòmic nacional.  

El restaurant

Aquest establiment, està situat en un edifici d’arrles modernistes contru¨ït el 1919 pels pagesos del poble. Inicialment, va funcionar com a seu del Sindicat Aliança Agrícola d’Anglès fins que Lluís i Adela se’n feren càrrec del cafè-bar servint entrepants, calamars a la romana i aperitius als clients que s’hi passaven llargues estones gaudint de la placidesa que oferia aquell espai comunitari. Anys després, els seus fills Josep Mª i Lluís decideixen fer un pas endavant i obren un petit restaurant en una sala annexa tot i que ben aviat incorporen l’espai del cafè al nou establiment de restauració que comença a fer camí. Neix així el Restaurant l’Aliança d’Anglès que després de la prematura mort del xef Lluís Feliu i d’un tancament temporal, les seves filles Cristina i Marina conjuntament amb l’oncle decideixen reobrir-lo amb la intenció de fusionar l’esperit del cafè dels avis amb la cuina del pare. Avui, la Cristina Feliu com a cap de sala i el xef Àlex Carrera que ha treballat amb grans cuiners com Fermí Puig, Andoni Luis Aduriz, Jean Louis Neichel o els germans Roca, encapçalen l’equip professional que manté viva la flama d’un passat que és ben viu a través d’un ambient modernista perfectament conservat. La seva proposta gastronòmica combina tècniques tradicionals i modernes basant-se en productes del territori i de temporada, convertint-la en una oferta de primer nivell.  

La gastronomia

La picada d’ullet a l’establiment on la gent del poble prenia el vermut el trobem en els aperitius que serveixen per reivindicar un passat que és història viva d’una família i d’un poble. Oliva i vermut blanc, salpicó de pop, musclos en escabetx, espina d’anxova, bombó de xampinyó, cresta de pollastre a l’ast, galeta de tomata i xoriç, bunyol de tonyina en llauna i la bomba de botifarra són petits bocins de records que perduren en el temps. Després d’un petit interval per fer una degustació d’olis amb pa del forn de La Fogaina, la gamba vermella amb consomé acidulat és un dels plats freds que conté el menú d’emoció de la casa, que continua amb el tast de truita de riu amb carbassa, escabetx i taronja. La ceba fregida al seu brou amb formatge Miner d’Espinelves esdevé transició per gaudir immediatament de la mongeta del ganxet amb anguila i julivert que a la vegada dóna pas al calamar amb fonoll i brioix. El tancament queda pels plats de carn, en aquest cas un coll de porc a la catalana amb pèsols llàgrima i, per acabar, una llebre “à la Royale” al seu paté i pastanaga. Els postres, a l’alçada de l’excel·lència d’abans, el conformen una torta d’anís a la llimona, una remolatxa amb gerds i nous amb cafè i xirivia. Els vins escollits, un blanc de Terra Alta, un negre Peralada “ex-ex 12” i un cava Mestres. Els bons fogons d’aquest establiment però també el servei de sala i el conjunt de l’edifici que manté les essències de l’època modernista, honoren i fan justícia a una estrella Michelin ben merescuda.    

L’ALIANÇA D’ANGLÈS – C/. Jacint Verdaguer, 3 – 17160 ANGLÈS – Tel. 972.420156

Mail:  info@alianca1919.com  –  cuina@alianca1919.com

Web: www.alianca1919.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: Volkswagen ID.5 GTX a Casa Anamaria (Can Motes) d’Ollers

Motors i Fogons: Volkswagen ID.5 GTX a Casa Anamaria (Can Motes) d’Ollers

EL COTXE: Volkswagen defineix a aquest model, l’ID

Posterior
Motors i Fogons: MG 4 a La Tartana Can Massanet de Vilafant

Motors i Fogons: MG 4 a La Tartana Can Massanet de Vilafant

Avui som aquí, a MG Girona per recollir un model molt especial

També et pot interessar
Total
0
Share