Motors i Fogons: CUPRA Born a Es Portal

Avui hem vingut fins la idíl·lica Pals, concretament al Restaurant ES PORTAL capitanejat pel xef Joan Carles Sánchez, per empeltar-nos d’Empordà. Un entorn, aquest de la Costa Brava, que serveix d’inspiració a un xef que treballa la cuina sota tres pilars bàsics: innovació, creativitat i producte de territori. Una combinació que reflecteix, perfectament, el CUPRA Born, un model 100% elèctric de toc ben esportiu que enamora… com un bon plat de Mar i Muntanya.

EL COTXE

En aquesta setena edició de Motors i Fogons casem més que mai la conducció tipus de cada model de cotxe que provem amb la modalitat de cuina, l’entorn o el mode de cuina de cada xef. I en aquest cas, el CUPRA Born és com una caixa de sorpreses, igual que la cuina de Es Portal. Un model, a més, eminentment tecnològic des de la base i amb lligam especial amb el disseny i l’emoció. A més, emana moltíssima energia i potència (però a la vegada és ben sostenible), una tecnologia més avançada, un interior de moltíssima qualitat i un interior replet d’esportivitat, amb seients de tipus backet, volant esportiu i acabats específics marca de la casa, que rematen una feina exquisida -com els plats de Es Portal- gràcies a una configuració específica de suspensions, xassís adaptatiu i electrònica ajustada.

Les sensacions al volant

És impossible conduir el CUPRA Born sense sentir-te diferent, poderós i tecnològic. I tot això amb un xiulet silenciós que t’enganxa i et diverteix fruit dels seus 150/170 kW (204 o 231 CV), 310 Nm de parell i una acceleració, brutal, ja que et porta de 0 a 100 en poc més de 7 segons.

La passió i la diversió que ofereix el CUPRA Born no es transmet només accelerant, sinó que també t’abdueix conduint, amb un xassís de repartiment de pesos ideal (de 50:50), un centre de gravetat molt baix i un espai de conducció tecnològic, però a la vegada, molt i molt esportiu.

ES PORTAL

Situat al mas Roig, Es Portal es part integrant d’un hotel gastronòmic de 8 habitacions i una suite amb vistes a l’entorn idíl·lic d’un magnífic paisatge empordanès i que compten amb totes les comoditats de la vida moderna. L’imponent masia del segle XVI fa temps es va reformar completament tot i conservant, però, els elements del gòtic renaixentista del seu origen. Avui és un dels conjunts arquitectònicament més interessants de la comarca.

El Restaurant

Una de les sorpreses que es pot trobar el viatger que sojorni en aquest hotel esplendorós, és justament l’oferta gastronòmica que s’hi trobarà. De la mà del xef Joan Carles Sánchez i el seu equip,  l’estadant però també el visitant ocasional, podrà degustar alguna de les varietats d’arròs que provenen de l’estany de Pals i que aquí el tracten amb l’amor i saviesa de qui coneix prou bé les arts dels fogons. En una sala nova, transparent, lluminosa i sòbria, amb accés directe des dels mateixos jardins de la finca, el client podrà optar per una oferta gastronòmica variada on el producte de proximitat, la màxima qualitat i la cura en la selecció esdevenen signes d’identitat. La cuina de temporada sempre és present en l’oferta del restaurant, amb novetats singulars i propostes específiques, però sempre amb el segell d’innovació i creativitat tant en l’elaboració com en la presentació que han sabut donar-li el col·lectius de professionals. La cuina de l’Empordà, divulgada i comentada sovint gràcies a escriptors com Josep Pla, troben en aquest punt de la masia fortificada una actualització perfecte i harmoniosa, no només amb les essències de la tradició centenària d’un passat que ha servit per posar les bases d’un present i també d’un futur, sinó amb l’entorn d’un paisatge empordanès que confereix tot el sentit del que, finalment, l’eficient servei de sala porta a taula.

La Gastronomia

Els tres xiprers que hi ha al davant de la masia fortificada del segle XVI que antigament simbolitzaven l’existència d’una tradició hospitalària, sembla que vulguin donar la benvinguda al comensal que està disposat a gaudir de l’oferta culinària que, amb dedicació i compromís, elabora el xef Joan Carles Sánchez. Per copsar tota la intensitat d’una proposta que encaixa amb una situació geogràfica entre el mar i un paisatge rústec netament empordanès, és recomanable un menú degustació que incorpori les bases d’aquesta cuina que, tot bevent de les arrels d’un passat, ha sabut renovar-se per incorporar-se de ple dret al nou món de la innovació i la creativitat. Així, per exemple, unes navalles a la planxa amb vinagreta de festucs o l’”ensaladilla xula” amb patata, ou ecològic, ventresca de tonyina i maionesa amb tàrtar de gamba de Palamós, però també el llom de tonyina marinat ens parlen del mar proper que hi ha més enllà dels turons dels Masos de Pals, mentre que l’arròs “mar i terra” ens incorpora a les essències de l’agricultura més pròpia de l’estany de Pals amb un toc innovador de trompetes de la mort i espietes saltades. El llom de rap a la brasa amb espinacs, panses i pinyons torrats, ens retornen a una mena de tractament culinari d’una vella recepta de l’àvia Maria que s’ha posat al dia bo i incrementant exponencialment tota la seva màgia d’un peix fresc elaborat amb l’amor i la passió per la feina ben feta.  Uns postres a base de pinya rostida amb pa de pessic de iogurt és el tancament dolç d’una degustació que ha incorporat vins de la DO Empordà, una picada d’ullet a la comarca, la proximitat i el compromís.

ES PORTAL– Crta, de Pals a Torroella, 17 – 17256 PALS – Tel. 972636596 Mail: info@esportalhotel.com – Web:  www.esportalhotel.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Els belgues Deflandre / Lienne, guanyadors d’un XIX Rally Costa Brava Històric by Motul memorable 

Els belgues Deflandre / Lienne, guanyadors d’un XIX Rally Costa Brava Històric by Motul memorable 

El XIX Rally Costa Brava Històric by Motul ja és història

Posterior
Bagnaia guanya el mundial i demostra ser l’hereu de Rossi, amb Augusto campió de Moto 2

Bagnaia guanya el mundial i demostra ser l’hereu de Rossi, amb Augusto campió de Moto 2

Circuit Ricardo Tormo, València

També et pot interessar
Total
0
Share