Motors i Fogons: DS 4 Cross a Can Valls de Brunyola

Avui hem vingut a recollir a DS Store Girona, del Grup Andreu, el DS 4 Crossback per gaudir de la seva conducció fins Can Valls, a Brunyola. Un restaurant on l’equilibri entre la tradició i la innovació ens descobrirà els plats als quals dóna vida el seu xef, en David Valls. La tradició, l’experiència i el respecte pel producte es barregen amb innovació i evolució tècnica. Uns lligams estrets amb el que ens aporta aquest DS 4 Cross, un crossover de disseny “atrevit”, d’esperit innovador i d’atracció magnètica, el qual, també inspira, com podeu veure, elegància i savoir-faire el miris per on el miris.

EL COTXE

Carisma no n’hi falta, igual que la cuina de Can Valls. Una base reconeguda i essència d’abans, però amb un toc característic per part del xef. Una mica com el DS4 Cross, ja que és un d’aquells automòbils que et gires quan el veus. Ja sigui per les seves línies com també pels seus colors. Un model que no passa desapercebut, i que afegeix un toc distintiu allà on vagis. Inclús amb un toc aventurer gràcies a la signatura CROSS als laterals de les portes, amb llandes espectaculars, opcions exclusives i molta, molta tecnologia. I no només tecnologia en el sentit estricte de connectivitat, molt en consonància amb la gran qualitat i vistositat del seu interior, sinó també per les tecnologies d’ajuda a la conducció. Un crossover de nou format que farà les delícies de qui busqui quelcom diferent en un segment, on moltes dels models semblen el mateix.

Les sensacions al volant

El motor d’aquest DS 4 Cross, de 130 CV de potència i 300 Nm de parell, aporta un nivell de prestacions molt òptim, amb una resposta ferma a l’accelerador, molt bones recuperacions i consum realment contingut. Puja molt bé de voltes, té una molt bona progressivitat i la caixa de canvis automàtica té la relació ideal per aquest propulsor.

En dinàmica de conducció, aquest DS 4 Cross transmet una molt bona comoditat i suavitat, sobretot gràcies a les suspensions i una direcció molt ben tractada, però que també et transmet dinamisme gràcies a la bona rigidesa del xassís i la neutralitat amb què afronta totes les situacions que et poden sorgir durant la conducció.

CAN VALLS

Una tradició familiar i un respecte al producte de temporada son alguns dels senyals d’identitat del restaurant Can Valls. Situat al peu de la carretera que va de Santa Coloma de Farners a Anglès, l’establiment ofereix al visitant una cuina que tot bevent de les fonts dels avis que el varen fundar, avui s’endinsa en la nova llavor d’una tercera generació que incorpora la innovació i l’evolució en les receptes d’un passat que es fa present.

El restaurant

El paisatge que envolta Can Valls, establiment de menjars en funcionament des del 1950 i situat en plena natura i al cor de la comarca de La Selva, se’ns presenta amb el suau cromatisme d’una tardor que enguany es resisteix a donar pas a l’hivern que ja és aquí. El xef i propietari David Valls que ha passat per l’Escola d’Hosteleria de Girona i per diversos restaurants com a cap de cuina, representa la tercera generació d’una família que ha mantingut la flama dels bons fogons en les millors propostes de la cuina catalana i que ara emergeix amb una nova empenta que, bo i mantenint el producte de temporada, de proximitat i el manteniment de la tradició com a eixos fonamentals de la seva  filosofia de vida, incorpora noves fites professionals innovadores i sorprenents. Així, doncs, la cuina casolana i les millors matèries primeres dels productes de temporada esdevenen ingredients necessaris per oferir al comensal uns plats que ens fan pensar en la cuina mediterrània però tanmateix transportada a la màgia d’una nova realitat on la tècnica hi és present i la creativitat és gairebé imprescindible. No és gens estrany que els comentaris a les xarxes socials siguin altament elogiosos perquè el xef i tot el seu equip saben posar el cor i la intensitat d’un treball intens en allò que es cou als fogons i que finalment es posarà al plat a la consideració i la valoració del client que ha pogut triar de l’extensa carta que tenen a disposició. En qualsevol cas, l’evident evolució gastronòmica va de la mà d’un compromís de treballar en l’elaboració dels plats utilitzant les millors matèries primeres en funció del que manen en cada moment les estacions de l’any.       

La gastronomia

La cuina de David Valls presenta en la seva amplitud l’evolució de sabors que sempre formaran part de la cuina mediterrània. En aquest cas, l’avui xef i propietari del restaurant, tercera generació d’una saga familiar, manté el compromís d’una oferta honesta dels “plats de tota la vida” als quals, però, gràcies a les noves tècniques i les innovacions constants en el món dels fogons, aconsegueixen aportar un valor afegit de textura i de sabor, ja sigui en uns arrossos, en unes carns o en productes del mar. Així, per exemple, un viatge a través dels sentits es pot concretar amb propostes com ara un tàrtar de salmó amb mango i maionesa de safrà o un steak tàrtar amb el seu pa de brioix, dos tocs innovadors en distintes presentacions. La croqueta de botifarra i poma ens porta directament a l’entorn que ens envolta, la terra recentment conreada, però ens referma en aquest imaginari el plat de pinetells amb botifarra feta a la mateixa carnisseria de Can Vall que, remenada amb un ou ferrat, esdevé una de les seves propostes estrella. L’arròs de peix sec i el tataki de vaca vella amb guarnició verda confirmen l’aposta de mantenir el lligam entre el passat i el present. Els postres a base d’un coulant d’avellana (que és un saborós i elegant distintiu de la casa) ens confirma que ens trobem en un paisatge d’avellaners, i amb la certesa d’un producte de qualitat i de proximitat ben tractat i ben servit a taula per un personal altament eficient i professional.

Restaurant CAN VALLS  –  Carrer Escoles, 1 – 17441 Sant Martí Sapresa – Brunyola

Tel. 972420913 – Mail: info@canvallsrestaurant.com

Web: www.canvallsrestaurant.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Laura Hernández, atleta internacional, nova ambaixadora de Fornells Motor

Laura Hernández, atleta internacional, nova ambaixadora de Fornells Motor

L’atleta olotina Laura Hernández és la nova ambaixadora de Fornells Motor,

Posterior
Motors i Fogons: Skoda Karoq al Si No Fos de Girona

Motors i Fogons: Skoda Karoq al Si No Fos de Girona

EL COTXE Que Skoda és una d’aquelles marques més representatives actualment no

També et pot interessar
Total
0
Share