Motors i Fogons: Honda Civic e:HEV als Quatre Vents 3.0 d’Hostalric

Avui ens trobem a Hostalric. Concretament al punt més alt del poble, al seu emblemàtic castell medieval. Una fortificació elevada que ens permet veure, fins i tot des d’aquí, el restaurant Quatre Vents 3.0, on viurem una experiència gastronòmica de cuina eminentment mediterrània, amb tocs creatius en platillus i tapes gràcies al Marc Soler i la Lorena Sierra. Una combinació fresca i amb potència, la mateixa que emana i genera el nou Honda Civic e:HEV. Una llegenda japonesa que ja arriba a la seva 11a generació: una generació sorprenent, eficient, dinàmica i molt molt emocionant.

EL COTXE

Un híbrid pels amants de la conducció. Així és el nou Honda Civic e:HEV. Un model que ha evolucionat generació rere generació, i en aquest cas, fa un pas definitiu cap a l’electrificació amb la nova tecnologia Full Hybrid e:HEV de Honda, la qual permet combinar un rendiment dinàmic amb una eficiència extraordinària en un motor de resposta instantània. I tot això, juntament amb un disseny d’allò més atractiu (i esportiu) amb una estimulant potència electrificada. L’acceleració, la tecnologia a bord, evidentment la seguretat que perceps al volant d’aquest Civic e:HEV… Tot són notes positives en un model que, 50 anys després, no deixa de sorprendre.

Les sensacions al volant

El Civic e:HEV accelera de forma notable gràcies al seu nou motor de 184 CV de potència i 315 Nm de parell. Un propulsor que desgrana una forta acceleració (sense marxes, perquè no té canvi) de forma molt natural quan donem gas. En el mode Sport, a més, et sents gairebé pilot, gràcies al control actiu del so (ASC), que genera una sensació auditiva encara més realista.

En conducció, aquest nou Civic e:HEV ens ha sorprès pel gran aplom que té. Es nota molt més estable que l’anterior versió, tant en recte com en revolts de radi llarg prement l’accelerador a fons. A més, la suspensió es mostra molt ferma per obtenir un cotxe viu de reaccions, però no és gens incòmode. Gran feina en aquest sentit per fer un model molt àgil i de tacte eminentment esportiu.

QUATRE VENTS 3.0

Al peu del castell d’Hostalric, una fortificació militar aixecada entre 1712 i 1713, i voltat d’un idíl·lic paisatge de la vessant més oriental del Baix Montseny, el restaurant QUATRE VENTS 3.0, hereu d’una nissaga familiar amb dilatada experiència en el món dels fogons, segueix oferint el millor d’una cuina que parteix de la tradició i de l’experiència tot incorporant, però, els ingredients innovadors que li han permès incorporar-se de ple dret al prestigiós rànquing Bib Gourmand de la Guia Michelin. En aquest cas, bé es pot dir que els vents són favorables!

El Restaurant

Formats en l’hoteleria i madurats als fogons de les millors cuines, la parella formada per Marc Solé i Lorena Sierra, acompanyats per un bon equip de professionals, han aconseguit posar l’establiment d’Hostalric que varen fundar els avis l’any 1964 en tot un referent gastronòmic de primer nivell de les comarques gironines. Guanyador del concurs Joc de Cartes de TV3 com el millor restaurant de bolets i guardonat amb la qualificació Bib Gourmand de la prestigiosa Guia Michelin, la tercera generació d’aquest referent culinari no només ha sabut refermar l’excel·lència d’una tradició familiar sinó que li ha donat l’impuls que requereix el nou concepte de cuina oberta i sense barreres. Amb aquesta filosofia de treball, la seva oferta gastronòmica té molt en compte el producte de temporada de tal manera que poden garantir la qualitat i el punt òptim de cocció que requereix cadascun dels aliments que posen a taula. Com és natural, la carta del restaurant es va modificant en funció justament dels canvis d’estacions de l’any amb el propòsit de no alterar les essències que els hi són pròpies. Amb aquestes premisses, no és gens estrany que més del 95% dels comentaris dels clients que han passat pel restaurant siguin altament elogiosos. És el resultat lògic d’un producte de qualitat ben treballat a cuina i d’un servei altament professional a la sala.

La Gastronomia

En un paratge com és la sub comarca del Baix Montseny les estacions de l’any, particularment la primavera i la tardor, tenen la seva funció no només en la riquesa cromàtica dels boscos sinó en els productes de la terra. En aquest sentit, la proposta gastronòmica del Quatre Vents 3.0, té molt present aquesta temporalitat tant en la preparació dels plats com en la seva presentació. Així, per exemple, amb la tardor ja ben entrada en el calendari, la croqueta de rostit amb tocs de poma ens retornava a les essències de l’àvia, mentre que la brotxeta de llagostins amb carbó de coco o el carpaccio de peus de porc amb pinyons, parmesà i escuma de botifarró feien la seva funció de nexe d’unió i pont entre passat i present representats en aquest cas amb una coca de ceps amb crema gouda, avant sala a la vegada d’un ou ecològic de Breda amb rossinyols saltejats i pols de bacó. Mentre un vent moderat acaronava les fulles dels arbres que tenim a la vista, retornen els aires de tardor amb un caneló de pularda amb beixamel de tòfona per acabar després amb un dels plats que es mantenen durant tot l’any com és l’arròs de llamàntol amb allioli de plàncton, tota una picada d’ullet a la simbiosi perfecte entre l’abans i l’ara. Les postres, amb un tast de xocolata amb macadàmia i un borratxo de castanyes amb gelat de mascarpone són a la vegada el toc dolç de la temporada que comença. Tenen una extensa bodega però amb predilecció per alguns vins de defugen la “normalitat” establerta. Així, hem pogut tastar un blanc que no sembla blanc, concretament “El moviment” de Bàrbara Forès de Terra Alta i un negre “Coma Fredosa” de Colera producte d’unes vinyes que s’enfilen per les feixes més altes del municipi.

Restaurant QUATRE VENTS 3.0 – Av. Coronel Estrada, 122 – 17450 HOSTALRIC.

Tel. 972865690 – mail: qv3.0@restaurantquatrevents.com 

Web:  www.restaurantquatrevents.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
CORVE celebra la seva trobada anual i entrega del XVè guardó Narcís Casas i Masgrau 

CORVE celebra la seva trobada anual i entrega del XVè guardó Narcís Casas i Masgrau 

La trobada que ha coincidit amb la celebració del 45è aniversari, va congregar

Posterior
IX Rallye Platja d’Aro Històric

IX Rallye Platja d’Aro Històric

L’última prova de la Copa Gironina de Regularitat tindrà lloc aquest cap

També et pot interessar
Total
0
Share