Motors i Fogons: Kia EV6 al Sumac de Roses

Avui hem vingut a Kia Texauto a buscar l’atractiu crossover 100% elèctric EV6. I amb ell anirem fins a Roses, concretament al cèntric restaurant Sumac, capitanejat pel xef Jordi Dalmau i la cap de sala, la Carina Juarez. Un espai gastronòmic on l’essència bàsica és la cuina tradicional amb bons productes i de proximitat, capaç de transmetre múltiples sensacions fruit de l’experiència d’ambdós en cuines repletes d’estrelles. Com estrella té, com no, aquest EV6. Un dels il·lustres elèctrics del moment amb un disseny realment sorprenent i una tecnologia desbordant que es percep tant dins com fora de l’habitacle. És una autèntica màquina tecnològica sobre rodes.

EL COTXE

Cotxe de l’any a Europa. SUV crossover 100% elèctric. Disseny trencador. Dinamisme de conducció. Model inspiracional i aspiracional… l’EV6 ho té tot i és un clar exemple que el futur de l’automòbil és molt present. I és que ha estat l’inici d’una nova era dins la marca amb un atractiu i característic enfocament que li va com anell al dit al “claim” que la marca utilitza en totes les seves campanyes publicitàries: “el moviment que t’inspira”. Aquest icònic, modern i esportiu SUV segueix avançant cap al futur amb moltíssima força gràcies, també, al seu disseny robust i atractiu de patrons diferencials amb tocs un xic irracionals, qualitat de construcció i equipament extraordinari, solucions pràctiques i funcionals per al dia a dia i una càrrega ultra-ràpida d’alta velocitat, de 800 V que et permet, en només 4 minuts, aconseguir una autonomia de 100 kms 0 emissions. Està clar que és el camí cap a alguna cosa nova. Però per potència, espai, seguretat i eficiència, ja és sorprenent, sigui quina sigui la seva època.

Les sensacions al volant

D’acceleració bestial, ja que disposa d’un parell de 600 Nm, et transporta a qualsevol lloc amb una intensitat, energia i finesa excepcionals. Transmet molta força, permet autonomies de llarg recorregut i tot, amb una sonoritat fluïda realment agradable a l’oïda.

Gràcies a la plataforma E-GMP de nova fornada, al volant de l’EV6 es percep un aplom extraordinari (inclús, si li busques les pessigolles), combinat amb un grau de confort realment excepcional. La direcció i la frenada són fermes, permetent una conducció realment àgil en totes les situacions de conducció sigui quina sigui la via per on circules.

SUMAC

Les essències de la cuina tradicional però amb un toc “de tramuntana”, esdevenen signes d’identitat d’aquest establiment de Roses, un espai gastronòmic on la inspiració en l’art dels fogons pren cos, presència i substància, ja sigui amb el tractament del producte de temporada i de proximitat que arriben a taula en les perfectes condicions o amb el toc final d’un servei de sala atent i professional. Sumac és Costa Brava, tramuntana, mar, Empordà, Dalí i el record del Bulli ben proper. Una barreja engrescadora al plat. 

El restaurant

Sumac va obrir l’any 2019 quan aquí tot just començàvem a sentir la remor llunyana d’un virus estrany que feia estralls al sud de la Xina. En pocs mesos, aquells símptomes també ens arribaven de la veïna Itàlia i, a primers del 2020, ja el teníem al damunt i ens abocàvem a l’obligació d’unes restriccions que no hi estàvem avesats. El restaurant va haver de tancar i, com tots, va passar el viacrucis de tants negocis atrapats en la maleïda teranyina vírica. No obstant, l’objectiu compartit dels propietaris de tirar endavant un espai únic on poder aplicar llur experiències professionals i, alhora, transmetre sensacions, els va ajudar a superar dificultats mitjançant les arts del treball ben fet, la il·lusió, l’esforç i una dedicació constant. El xef Jordi Dalmau, que ha treballat entre d’altres al Sant Pau de Carme Ruscalleda i a Can Fabes de Santi Santamaria i la seva dona Carina Juarez que ha estat a les sales del Celler de Can Roca i també al Racó de Can Fabes han fet realitat el seu somni i ofereixen la màgia d’unes propostes gastronòmiques que, en la seva diversitat, arranquen directament de les essències de la cuina tradicional, treballada amb producte de temporada i de proximitat i elaborada amb la creativitat necessària que ajuda entendre perfectament aquesta zona tocada per la tramuntana, situada entre els aiguamolls de l’Empordà i el parc natural del Cap de Creus, amb uns paisatges d’ondulacions precises que semblen acaronar les ones. Un entorn que enriqueix els productes que ofereixen, de temporada i tractats amb l’estima dels qui se saben hereus d’un passat però també deutors d’un futur millor.

La gastronomia

Les propostes gastronòmiques, innovadores i creatives del restaurant Sumac, amb la base sòlida del respecte escrupolós al producte de proximitat i de temporada que, a la vegada, arranca de les essències més vives de la cuina tradicional,  han rebut el reconeixement de la Guia Michelin i també de la Guia Macarfi en la seva recent edició. El pas del xef Jordi Dalmau i de la seva dona Carina Juarez per Racó de Can Fabes, atorga sens dubte un senyal d’identitat i una positiva orientació envers l’oferta dels plats de la seva carta i també del seu menú diari. Després d’un petit aperitiu amb cava de benvinguda, els raviolis de gamba de Roses amb ceps i oli de ceps sembla voler indicar amb meridiana claredat que som en un poble mariner on les barques salpen cada dia a la recerca del millor producte. Seguidament, la papada de porc amb caviar és una mena de reconeixement i homenatge a qui fou gran mestre dels fogons Santi Sanamaria però immediatament tornem a la mar, en aquest cas amb un mero groc de Roses al Teppanyaki i trompetes de mort a la crema. El darrer plat del tast és un jarret de vedella cuinat a baixa temperatura durant dos dies i la seva parmentier. Els postres estan a l’alçada i després d’un sorbet de taronja de temporada, uns bunyols de xocolata Valrhona amb gelat de coco posen punt i final a l’experiència gastronòmica. La tria del vi, un negre “Margeli” del Mas Geli, ha estat un toc empordanès ben encertat.   

SUMAC– Carrer Cap Norfeu, 22 – 17480 ROSES – Tel. 972154802

Mail:  info@restaurantsumac.com   –   Web: http://restaurantsumac.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: Nissan X-Trail e-POWER al Mooma de Palau-Sator

Motors i Fogons: Nissan X-Trail e-POWER al Mooma de Palau-Sator

Avui hem vingut a Nissan Camps Motor a buscar el nou X-Trail e-POWER

Posterior
Nou Porsche 911 Dakar: Qualitats dins i fora carretera

Nou Porsche 911 Dakar: Qualitats dins i fora carretera

Amb una producció limitada a 2

També et pot interessar
Total
0
Share