Motors i Fogons: MG 4 a La Tartana Can Massanet de Vilafant

Avui som aquí, a MG Girona per recollir un model molt especial. Aquí el veieu. Es tracta de l’MG4, amb el que anirem fins a Vilafant. Concretament al restaurant La Tartana Can Massanet, un centre gastronòmic i cultural orientat a difondre un missatge reconciliador amb l’entorn i els productes naturals i locals de la mà del xef Alberto López. Amb ell, gaudirem d’una alimentació equilibrada i… sostenible. Com sostenible és aquest MG4, un model 100% elèctric 0 emissions, que aconsegueix fins a 450 kms d’autonomia, de disseny àgil i energètic, conducció plaent i molta tecnologia intel·ligent.

EL COTXE

Un compacte elèctric, àgil i amb unes característiques úniques de conducció fruit de la sapiència en la creació de models elèctrics. Doncs així és l’MG 4. Un model que permet incorporar-se a la mobilitat elèctrica pura amb vitalitat i expressió d’esperit lliure gràcies a la marca que ha entrat com la tramuntana al mercat. Força, empenta i decisió, la mateixa que demostra aquest model amb la plataforma MSP (Modular Scalable Platform) dissenyada específicament per models elèctrics, molt resistent i intel·ligent, ja que permet gaudir d’una molt bona practicitat, amb un interior espaiós i ben aconseguit i amb múltiples característiques que el fan diferencial. Inclús amb nous sistemes de comunicació i connectivitat, com l’MG iSMART i el gran nombre de recursos tecnològics enfocats a la seguretat durant la conducció.

Les sensacions al volant

El motor d’aquest MG4 sorprèn, i de quina manera. Empeny molt bé des de baix, i amb el bon tacte que ofereix, com no, la tracció posterior. El parell és instantani i molt agradable. Ei. I en mode sport resulta molt reactiu i amb un tacte molt àgil i divertit

A nivell de xassís i sensacions, ofereix un tacte molt bo la suspensió posterior amb el sistema multibraç, que permet un bon confort de rodadura i un aplom de nota alta. A més, la direcció m’ha semblat precisa, eficaç i de tacte molt natural

LA TARTANA CAN MASSANET

La Tartana Can Massanet és un restaurant però també és quelcom més. És una experiència de vida, una filosofia d’unió, una consciència per a la sostenibilitat, un somni i una realitat. On abans hi havia les quadres i el magatzem de la finca s’hi va instal·lar aquest establiment que va aconseguir obrir portes just al pic de la pandèmia després de quatre anys de restauració, de reformes i d’adequació de funcions amb l’objectiu de convertir-lo en un servei cultural i gastronòmic. El vell trull i l’antiga premsa d’olives els trobem avui la sala com a decoració però també com a record dels antics usos.  

El restaurant

El xef Alberto López, amb una dilatada experiència en el món dels fogons va decidir fer una aposta de vida i no només va optar per instal·lar-se al cor de l’Alt Empordà sinó que es va arremangar i durant quatre anys, treballant de valent tots els dies de la setmana, va fer possible que unes antigues quadres i magatzem de la casa pairal de Can Puig Massanet es convertissin en un restaurant acollidor on la decoració, la situació de les taules, la terrassa d’estiu o els reservats, estan pensats per donar un servei culinari on els millors sabors empordanesos estan sempre presents en la composició dels menús. La tartana que dóna la benvinguda al comensal recorda el temps en què aquest era un mitjà habitual en aquests entorns però també assenyala que en aquest establiment s’aposta decididament per la producció local i de temporada bo i fusionant les tècniques més tradicionals amb els avenços culinaris més actuals. L’estacionalitat del producte és factor primordial posant en valor les tasques agrícoles amb una selecció de verdures i hortalisses dels horts més propers, però també la recerca de les millors carns del Pirineu o els peixos que arriben directament de les llotges d’una Costa Brava que és a pocs quilòmetres. El projecte de La Tartana està orientat a una alimentació equilibrada i sostenible amb la gens velada ambició de posar un granet de sorra en el projecte compartit de remoure consciències. El món urbà i les zones rurals, els productes i els processos, la sostenibilitat i el medi ambient, un compendi de valors que troben aixopluc en aquesta Tartana que obre les portes al visitant.

La gastronomia

Els fogons d’aquest restaurant són de cuina de mercat, on el producte local, de km 0, hi té el seu paper primordial que, a la vegada, s’afegeix a la temporalitat del producte, de tal manera que els menús varien en funció de l’època de l’any aconseguint així poder oferir els sabors més autèntics. En un entorn natural on hi conviuen horitzons muntanyosos amb l’estabilitat de la plana i l’ímpetu del mar, es lògic que la varietat geogràfica es traslladi en unes innovadores propostes que el xef Alberto López fusiona, amb elegància i equilibri, les tècniques culinàries més tradicionals amb els avenços gastronòmics més actuals. Així, la degustació inclou una brandada de mero amb camagrocs, musclos escabetxats amb un mus de llenties i gambes confitades amb salsa americana. Seguidament és el moment de donar pas a la carn (que subministra una carnisseria de Cabanes) amb un carpaccio de vaca fumat i vinagreta de cafè, una samfaina de caqui amb secret de porc i les mandonguilles de carn de perol amb moniatos, rovellons i ou ferrat de guatlla. Estem a l’hivern i la carn mana. El plat fort és el “txuletón” de vaca de Darnius madurada 40 dies que comensal pot acabar de cuinar al seu gust, acompanyada per una variada guarnició que inclou patata, moniato i albergínies. Els vins també assenyalen la diferència: un rosat “Anti Todo” elaborat a partir d’unes vinyes recuperades de Colera i un negre “Punta de Flecha” que contradiu amb contundència les opinions dels que diuen que a la comunitat de Madrid no es fan bons vins.      

LA TARTANA Can Massanet– Carrer d’Olot, Can Puig Massanet s/n. – 17740 Vilafant

Tel. 972744325 – 648909223  // Mail: info@latartanacanmassanet.com 

Web: www.latartanacanmassanet.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: Alfa Romeo Tonale a l’Aliança d’Anglès

Motors i Fogons: Alfa Romeo Tonale a l’Aliança d’Anglès

EL COTXE El Tonale és el començament d’una nova era a la marca Alfa Romeo, ja

Posterior
Motors i Fogons: Opel Corsa-e al Maison Carne de Girona

Motors i Fogons: Opel Corsa-e al Maison Carne de Girona

Avui “circularem” fins al centre de Girona, concretament a la Plaça Marquès de

També et pot interessar
Total
0
Share