Motors i Fogons: Nissan X-Trail e-POWER al Mooma de Palau-Sator

Avui hem vingut a Nissan Camps Motor a buscar el nou X-Trail e-POWER. Amb ell viatjarem fins al Baix Empordà, concretament al Mooma, una Sidreria-Restaurant situada als afores de Palau-Sator en una masia envoltada d’unes impressionants pomeres que gaudeix d’un espai interior i exterior sorprenent. Allà hi trobarem una carta basada en la cuina mediterrània i plats frescos per compartir. Com ben fresc és el nou X-Trail e-POWER. La quarta generació d’una estrella en la gamma de Nissan i que ara rep un impuls energètic brutal amb aquesta innovadora tecnologia, mantenint la robustesa, la qualitat i la varietat configurativa per convertir-se en el SUV preferit per a les famílies que busquen mil i una aventures. 

EL COTXE

Amb una tecnologia exclusiva i innovadora que et permet gaudir d’una sensació de conducció emocionant, suau i silenciosa, denominada e-POWER, l’X-Trail s’obre pas en el competit segment dels SUV de gran format ja electrificats amb una solució que aconsegueix reduir encara més el consum, oferint una potència d’allò més notable i amb un toc distintiu, emulant una conducció semblant a la que et permeten els automòbils 100% elèctrics. I si li afegeixes la tracció total a les quatre rodes e-FORCE, amb dos motors elèctrics, la potència, el control i l’aferrament del vehicle en qualsevol terreny esdevé, encara més agraïda. Però això no és tot. I és que aquest nou X-Trail e-POWER també gaudeix d’un interior molt ben proporcionat, oferint suavitat d’ús i estabilitat en tot moment, amb un habitacle silenciós i còmode a la vegada. A més, el nou sistema de transmissió automàtica e-Shifter està enfocat a què extreguis el millor suc dels cinc modes de conducció disponibles per a cada situació de conducció.

Les sensacions al volant

El motor d’aquest X-Trail e-POWER sorprèn molt agradablement pel seu silenci i suavitat de funcionament, per l’agradable i insistent acceleració i per la bona dinàmica de conducció amb un gran parell disponible des del primer instant que prems l’accelerador

Les sensacions al volant també són molt agradables. I és que a banda de la comoditat d’ús gràcies a la bona insonorització, demostra un gran aplom, un taratge de les suspensions molt noble i eficaç i una carrosseria que, tot i la seva altura, transmet molta confiança, estabilitat i més dinamisme del que un es pot arribar a pensar tot i les seves dimensions

MOOMA

Estem en terra de pomeres i aquesta fruita és la que mana. Girona Fruits, la coneguda cooperativa va posar les bases i va encarrilar les passes de l’empresa MOOMA que, després de 4 anys de recerca, va decidir comercialitzar la primera sidra catalana. Avui, Pau Frigola, de la tercera generació familiar és al capdavant de la sidreria i del complex que inclou el restaurant i la botiga, en un espai únic i en un entorn immillorable.

El restaurant

Una de les activitats que es duen a terme a la finca coneguda com el Mas Saulot amb més de vint hectàrees de pomeres, són les visites de particulars o de grups on s’expliquen de primera mà l’elaboració dels productes després d’un passeig tranquil per les plantacions de pomeres. El visitant pot conèixer així les varietats del fruit així com el procés d’elaboració de la sidra que, en aquest cas, segueix una acurada selecció de les pomes en funció de les seves característiques, maceració, premsa i fermentació, per entrar posteriorment al control de qualitat, el clarificat, el filtrat, gasificat i, finalment, l’embotellat. Justament, la novetat i l’especialitat del restaurant és la poma en les seves variades funcions culinàries que solen acompanyar els plats que ofereixen, per bé que també disposen d’una àmplia carta amb amanides de tot tipus, carns a la brasa, hamburgueses, opcions per a vegetarians i plats tradicionals. Amb tot, la poma és la reina i és per aquesta raó que MOOMA disposa de tres tipus de menús (també menú infantil) que sens dubte són el complement final d’una visita a les instal·lacions que sol tenir una durada estimada de 1 hora i 15 minuts. El restaurant disposa d’uns menjadors espaiosos, oberts al paisatge de pomeres que envolta la casa, unes vistes de la plana del Baix Empordà relaxants que conviden a no pensar en els problemes quotidians. A la botiga, el visitant té l’opció de comprar productes d’elaboració artesanal, com la mateixa sidra però també els sucs o les melmelades.

La gastronomia

Com no podia ser d’altra manera, la gastronomia d’aquest restaurant està basada en la poma com a producte estrella. La seva carta, però, també s’endinsa en la llarga trajectòria de la família que va iniciar l’aventura de la comercialització d’aquest producte incorporant alguns dels plats més tradicionals, com pot ser un arròs a la cassola que ens apropa a les essències d’una comarca i d’un poble, Palau Sator, que des de la sinuositat d’uns camps recent llaurats, ens assenyalen la presència del mar a pocs quilòmetres. Amb tot, però, la poma és ben present en la seva oferta. Ho és en un bacallà amb base de poma i una finíssima capa de allioli i també en un dels plats característics d’aquestes comarques com és la botifarra dolça amb poma, una picada d’ullet a la Girona que ensenya les essències pròpies d’un producte especial però malauradament encara no massa conegut més enllà de la Tordera. Però no tot és poma, perquè l’amanida incorpora fruits secs, formatge i pera confitada, com tampoc n’hi ha al carpaccio de ceps i pinyols ni als calamars a l’andalusa ben preparats i servits al seu punt ni en una de les especialitats de la casa com són les truites obertes, en aquest cas amb mongetes, rossinyols i botifarra. Els postres, un “strudel” de poma amb panses i nous, el “tatin” o el xuixo de poma i crema, són especialitats que  refermen l’excel·lència del producte en la variant dolça. Naturalment, el maridatge ha estat amb sidra, en aquest cas l’especialitat envellida amb bota de roure i elaborada amb pomes de la plana del Montgrí. 

MOOMA – Crta. de Fontanilles. Mas Saulot s/n. – 17256 Palau Sator. Tel. 872026088 – Mail: info@mooma.cat  –  Web: https://mooma.cat

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: Opel Corsa-e al Maison Carne de Girona

Motors i Fogons: Opel Corsa-e al Maison Carne de Girona

Avui “circularem” fins al centre de Girona, concretament a la Plaça Marquès de

Posterior
Motors i Fogons: Kia EV6 al Sumac de Roses

Motors i Fogons: Kia EV6 al Sumac de Roses

Avui hem vingut a Kia Texauto a buscar l’atractiu crossover 100% elèctric EV6

També et pot interessar
Total
0
Share