Motors i Fogons: Opel Corsa-e al Maison Carne de Girona

Avui “circularem” fins al centre de Girona, concretament a la Plaça Marquès de Camps, per gaudir de l’experiència del Maison Carne. Un restaurant que es basa en el concepte del servei d’una carn de qualitat en un plat únic, un “txuletón” de vedella d’1 kilo amb acompanyament. Bona cocció, tracte exquisit pel producte i innovació en el concepte de la simplicitat. Com simple i innovador és aquest Opel Corsa-e, una llegenda urbanita àgil, versàtil i ara, en versió 100% elèctrica. Un model preparat pel futur, amb una autonomia de més de 350 kms i una conducció dinàmica i sempre… emocionalment divertida.

EL COTXE

Que la e-mobilitat recompensa a la vida diària i al planeta no és cap secret. I més si ve de la mà d’automòbils com el Corsa-e. Un urbanita d’estil impecable que et permet circular per la urb amb moltíssima eficiència i facilitat d’ús oferint-te, a més, la possibilitat de recórrer fins a 359 kms d’autonomia 0 emissions sota les lectures del procediment de prova WLTP. Però la facilitat es veu encara més ampliada gràcies a la seva capacitat de càrrega, del 80% en només 30 minuts, ampliant les possibilitats dels teus trajectes, tant diaris, com de cap de setmana. I tot això amb unes prestacions d’allò més dinàmiques, amb un so interior irrisori (amb la conseqüent reducció de contaminació acústica), amb tres modes de conducció en funció de l’estat d’ànim o la carretera per on circules, i amb un interior pràctic, còmode i molt intuïtiu que et manté informat de tot en tant sols fer-hi un cop de vista.

Les sensacions al volant

El propulsor 0 emissions d’aquest Opel Corsa-e ofereix un rendiment bestial, fruit dels seus 100 kW de potència (el que vindrien a ser 136 CV), amb un silenci de rodadura excepcional i una acceleració realment bona, la més ràpida de tots els Corsa actuals.

És dinàmic. És divertit. És àgil. Li agafes el punt de seguida, sobretot gràcies a una direcció que resulta molt ràpida i eficaç. Permet moure’t dins la ciutat amb una solvència més que contrastada, i a més, sent còmode en totes les situacions de la conducció.

MAISON CARNE

A la ciutat de Girona hi ha molts i variats restaurants que ofereixen menús i cartes de tota mena ja sigui de cuines locals, estatals o internacionals. Darrerament, s’han anat obrint locals amb propostes específiques i, a voltes agosarades, amb el desig d’arribar a una clientela delerosa de provar noves experiències gastronòmiques. És el cas de Maison Carne que es va instal·lar al centre de Girona després de triomfar a França (on hi tenen 8 restaurants) i més tard a Barcelona.

El restaurant

Maison Carne és restaurant però també és carnisseria ja les peces fresques que ofereixen (“txuletón” de 1 kg) es poden comprar per un preu raonable, com també és possible adquirir els estris que s’han utilitzat a taula com, per exemple, els ganivets. El seu nom no enganya i, per tant, en aquest establiment s’hi va a menjar carn i, més concretament, la seva especialitat del “txuletón” d’1 kg, cuinat al forn Josper que disposa de la combinació perfecte per preparar aquest tipus de carn garantint-ne el sabor sucós i la textura adient que posteriorment cada comensal podrà acabar a taula al seu gust coent-la més o menys a la graella que té a la seva disposició. L’originalitat d’aquest local es caracteritza per conservar l’essència de les antigues carnisseries transportades, però, al nou estil d’un restaurant i, per tant, el comensal s’asseu a les mateixes taules de fusta i disposa dels gots tallats d’ampolles de cristall i ganivets especialitzats en el tall de la carn. Amb aquesta premissa, l’establiment es converteix en un combinat gastronòmic i visual oferint, a l’ensems, una fórmula assequible per a tothom. En aquest local, tot és a pes: per descomptat la peça de carn d’1 quilo, però també els formatges es paguen segons el pes-consum així com el vi de la casa amb D.O. produït artesanalment per la cava Coopérative d’Embres et Castelmaure que, servit en una ampolla Magnum de 24 cm que es factura a raó de 1 euro per centímetre consumit, tot i que també disposen d’una carta de vins francesos així com de La Rioja, Ribera del Duero, Empordà o Penedès. 

La gastronomia

La singularitat de Maison Carne rau justament en la seva senzillesa i la relació de qualitat, preu i plaer. El menú consisteix en un “txuletón” d’1 Kg, per a una o dues persones a compartir que inclou un con de patates fregides fetes per ells mateixos al moment i una amanida de la casa, tot plegat per un preu tancat de 32,90 € que inclou a manera d’aperitiu el tradicional Paté de Cabanes, produït artesanalment a Douzens (prop de Carcassone) per la família Cabanes que el client podrà degustar mentre el forn Josper fa la seva feina i deixa la peça de carn (que prové de vaca Frisona alimentada durant 12 mesos amb herba i que no és madurada sinó fresca) al punt que prèviament s’ha escollit tot i que, posteriorment, encara es podrà acabar de coure a la graella que posen a disposició del comensal amb la corresponent sal gruixuda que pot acabar de donar-li el sabor més adequat a cada paladar. Disposen també d’una taula de formatges amb diferents opcions de sabors i varietats com ara el Mimolette de vaca, el Pérail d’ovella, el Saint Marcellin de  vaca de pasta blanda, el Fourme d’Ambert blau o el Büche de chèvre Cendrée que hom pot degustar i pagar segons el pes de llur consum. El vi de la casa és de la regió francesa de Corbiére i se serveix en una ampolla Magnum de 24 m, a un preu de 1 € per cada centímetre consumit, tot i que també disposen de vins de les diferents D.O. de l’Estat. L’oferta de postres és variada i tots a un preu únic de 6 €, entre els quals destaquen la crême brûlée (crema catalana), el Cheescake o la mousse de xocolata.

MAISON CARNE– Pl. Marques de Camps, 8 – 17002 GIRONA – Tel. 872041285

Mail:  maisoncarnegirona@gmail.com  –  Web:  www.maisoncarne.com

Total
0
Shares
Comentaris 1
  1. My brotger recommended I might like this blog. He
    was totalloy right. Thiis posxt truoy made myy
    day. Youu cann’t imagine just hoow much timme I had sspent forr this
    info! Thanks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: MG 4 a La Tartana Can Massanet de Vilafant

Motors i Fogons: MG 4 a La Tartana Can Massanet de Vilafant

Avui som aquí, a MG Girona per recollir un model molt especial

Posterior
Motors i Fogons: Nissan X-Trail e-POWER al Mooma de Palau-Sator

Motors i Fogons: Nissan X-Trail e-POWER al Mooma de Palau-Sator

Avui hem vingut a Nissan Camps Motor a buscar el nou X-Trail e-POWER

També et pot interessar
Total
0
Share