Motors i Fogons: Skoda Karoq al Si No Fos de Girona

Avui hem vingut a Autopodium Skoda per recollir l’Skoda Karoq, amb el que gaudirem dels millors racons del casc antic de la ciutat de Girona i acabarem al restaurant Si No Fos, on el xef, en Marc, realitza una cuina atrevida i simplista a la vegada, per extreure tot el suc dels productes de temporada a base de tècnica i textures alternatives. Aquest cèntric i modern local llueix, a més, una decoració atrevida i amb caràcter, molt en sintonia amb el que ens ofereix aquest Karoq: atrevit, amb punch i replet de tècnica en la construcció de vehicles súper pràctics per al dia a dia.

EL COTXE

Que Skoda és una d’aquelles marques més representatives actualment no és estrany. Els seus models estan imposant la llei del “Simply Clever” que està agradant, i molt, a un ampli ventall d’usuaris. I a més, els seus dissenys, cada cop amb més presència musculosa, proporcions dinàmiques i caràcter, fan que siguin una opció ideal per a qualsevol aventura, ja sigui diària o de cap de setmana. I així és el Karoq, un automòbil amb el que no t’hauràs de preocupar per res. Per capacitat, per bona tracció, per distància al terra, per espai i versatilitat interior i per la tecnologia de la qual disposa, sempre al servei de la seguretat i la comoditat dels seus ocupants. Un SUV divertit i còmode de conduir, que et farà les coses fàcils… molt fàcils.

Les sensacions al volant

Amb una posició de conducció ideal, lleugerament elevada i molt còmoda, el Karoq ofereix una molt bona comoditat de conducció i unes prestacions dinàmiques del xassís òptimes, amb una combinació suspensió, direcció i frenada de nota molt alta.

La combinació mecànica de gasolina 1.5 TSI de 150 CV amb caixa de canvis DSG ens transporta amb moltíssima soltura i una espurna esportiva a qualsevol lloc, amb una baixíssima remorositat i una capacitat de sobrerègim que s’agraeix per realizar.

SI NO FOS

El restaurant Si No Fos forma part del “Gastronòmic Grup”, un col·lectiu empresarial que fomenta el comerç de proximitat i l’ús d’un producte selecte. En el cas d’aquest establiment instal·lat al rovell de l’ou de la ciutat de Girona, la proximitat del Mercat del Lleó li ofereix l’oportunitat de demostrar en la pràctica diària la realitat d’uns productes frescos i de qualitat que són bona part del seu compromís i la seva màgia gastronòmica.

El restaurant

Si No Fos és un restaurant relativament nou en el conjunt del sector a la ciutat de Girona. Es va instal·lar en un local de la Plaça de Catalunya l’any 2019 i té de veïns el conegut “Porcus” i la Casa Cacao dels germans Roca. No va trigar molt, però, en posicionar-se com un referent de la nova cuina moderna, innovadora i creativa que, sense estridències però amb la constància de la voluntat, ha arrelat amb força a casa nostra. Les opinions favorables de tants clients que qualifiquen als diferents fòrums de les xarxes socials el seu pas pel restaurant de l’estil de “perfecte!” o “fantàstic!”, palesen i certifiquen una manera de dirigir l’equip dels fogons per part del xef Marc Ramos, treballant sempre amb el millor producte de proximitat i de mercat i tenint cura, a la vegada, d’un servei a taula exquisit i professional. La seva carta recull una extensa i variada proposta que pot satisfer uns  paladars de gustos diversos atès que hom hi trobarà plats de peix i de carn però també propostes alternatives com l’arròs sec amb espardenyes i suggeriments que ens endinsen plenament en el concepte de novetat gastronòmica creativa que distingeix l’establiment. Les seves arrels blanenques expliquen el nom del restaurant. Allí és molt conegut i popular un banc on seien els pescadors que podien estar estones queixant-se dels mals comuns (si no fos…) però també com a espai idoni per a una tertúlia distesa i sense presses. Fa tres anys varen portar aquest concepte a Girona i el varen omplir de sentit i de gust.

La gastronomia

En una ocasió, el xef Marc Ramos va dir que la seva proposta gastronòmica tenia per objectiu oferir un producte assequible “a totes les butxaques” de tal manera que tothom pogués gaudir dels seus plats. Aquesta filosofia de vida i d’empresa es fa realitat en una carta on el comensal pot triar en funció del seu particular gust però també de la realitat de la seva butxaca però amb la seguretat que tot allò que es porti a taula és tractat amb l’estima i la dedicació de qui sap i coneix prou bé la fascinació per l’elaboració creativa, la feina ben feta i el producte exquisit. Ho trobem, per exemple, en uns muscos fumats a la brasa ben triats, plens i saborosos, els sonsos amb maionesa especial, la sobrassada de Cal Rovira amb mel natural (divina!) o l’steak tàrtar amb rovell d’ou a baixa temperatura. L’arròs sec amb espardenyes de cocció perfecte amb el gra deixat al seu punt just “al dente” ens palesa que en el tema de les paelles no tot està inventat. Per acabar aquesta degustació d’alguns plats que mereixen atenció, ressaltem el txuletón de vaca vella tractada i madurada fins poder-la oferir al consumidor acompanyada d’una guarnició que contribueix a realçar la magnificència d’una carn ben feta i presentada. Els postres a base d’una “Torrija de Santa Teresa” treballada a manera de xuixo gironí, marca la pauta de superació de la tradició. La ben assortida bodega del restaurant ha fet possible un acompanyament equilibrat en aquest recorregut gastronòmic.

Restaurant Si No Fos–  Pl. Catalunya, 25 – 17002 GIRONA – Tel. 972009333 – Mail: sinofos@sinofos.cat – Web. https://sinofos.com

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Motors i Fogons: DS 4 Cross a Can Valls de Brunyola

Motors i Fogons: DS 4 Cross a Can Valls de Brunyola

EL COTXE Carisma no n’hi falta, igual que la cuina de Can Valls

Posterior
Nou Ford Ranger Platinum, el luxe pick-up portat a un altre nivell

Nou Ford Ranger Platinum, el luxe pick-up portat a un altre nivell

El potent motor V6 turbodiésel de 3

També et pot interessar
Total
0
Share