1. Home
  2. Actualitat
  3. Les motos BMW estrenen un sistema de trucades d’emergència
Les motos BMW estrenen un sistema de trucades d’emergència

Les motos BMW estrenen un sistema de trucades d’emergència

0
0
El sistema d'emergència de BMW (Foto BMW)
El sistema d’emergència de BMW (Foto BMW)

BMW estrena en la seva gamma de motos un sistema de trucada d’emergència intel·ligent com a servei premium opcional. De moment, l’eCall s’oferirà a Alemanya però l’objectiu és estendre’l a altres mercats europeus.

El sistema envia dades de posició al centre de trucades de la marca alemanya en cas d’accident i integra un micròfon i un altaveu. L’eCall requereix d’una connexió a la xarxa telefònica i d’una altra a una unitat de comunicació mòbil instal·lada permanentment en el vehicle de dues rodes.

Un sistema que té en compte tres escenaris

Segons EFE Motor, el sistema eCall té en compte tres escenaris: La posada en marxa automàtica en cas de caiguda o col·lisió, l’accionament automàtic 25 segons després de detectar una caiguda o cop lleu o l’accionament voluntari per part del conductor. En aquest últim cas, el pilot té l’oportunitat de cancel·lar-ho prement a l’enllaç o apagant el motor.

La moto, a través d’uns sensors, detecta què ha passat però la trucada no s’inicia automàticament en situacions que no són d’emergència.

BMW calcula que amb el sistema eCall, que ja es fa servir en els cotxes, els equips d’emergència arriben entre un 40% i un 50% més ràpid en cas d’accident.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *