D’on ve el ‘naming’ dels cotxes Toyota?

El ‘naming’ d’un cotxe pot ser tan variat com la seva composició. Així és l’origen de la denominació dels models que componen l’actual gamma Toyota. La procedència inclou idiomes com el llatí, el grec, l’anglès o, per descomptat, el japonès.
El naming dels cotxes toyta

El naming dels cotxes toytaEl ‘naming‘ d’un cotxe pot ser tan variat com la seva composició. Així és l’origen de la denominació dels models que componen l’actual gamma Toyota. La procedència inclou idiomes com el llatí, el grec, l’anglès o, per descomptat, el japonès.

Aygo

Concebut des del seu origen com un model jove i urbà, el seu nom havia de ser fresc i juvenil. Per això es va optar per la transcripció de ‘I-GO’, ‘Ji hi vaig’ en anglès, que encaixa perfectament amb conceptes com mobilitat o llibertat.

Yaris

L’urbà per antonomàsia de Toyota a Europa, rep la seva denominació de ‘Charis’, deessa de l’elegància en la mitologia grega, tot i que es va decidir variar les dues primeres lletres ( ‘Ch’) pel ja ( ‘ja’) en alemany, en un gest de complicitat a la percepció positiva del seu disseny.

Corolla

El nom de l’automòbil més venut de la història de la marca , que va tornar a el mercat espanyol el 2019, prové de el llatí, però el seu significat va més enllà de ‘corona petita’, ja que també s’anomena així a la part interna d’una flor.

Prius

El llatí és l’idioma que també va servir per nomenar el pioner de la tecnologia híbrida.

Camry

Una gran companyia japonesa no podia deixar d’utilitzar la seva llengua materna per nomenar un dels seus models. Aquest és el cas de Camry, la denominació deriva del japonès ‘kanmuri’ (corona).

Toyota C-HR

La nova referència del segment C-SUV pren el seu nom de l’anglès ‘Compact High Rider’ o ‘Coupe High-Rider’, en referència a la seva carrosseria compacta / cupè i la posició elevada de conducció, de manera que suma el millor dels SUV , i el millor dels compactes i els cupès.

RAV4

Les sigles que distingeixen el pioner dels tot terreny provenen de l’expressió ‘Recreational Active Vehicle 4’, que podria traduir com a vehicle recreacional actiu amb quatre rodes motrius.

GR Supra

La nova generació del gran esportiu de Toyota continua amb el llegat dels seus antecessors, ara amb les sigles GR, de Gazoo Racing, precedint a la denominació principal, la que té el seu origen en el llatí. Significa ‘amunt o per sobre de’.

Land Cruiser

El model original es denominava Jeep BJ, naixent com un tot terreny lleuger per a ús militar durant els anys 50. Anys després Toyota es va veure obligada a canviar la denominació per problemes legals, optant, gràcies a la idea de Hanji Umehara, Director Tècnic de Toyota en aquella època, per Land Cruiser (creuer de terra).

Hilux

El pick-up més venut del món va néixer als anys 60 de la mà de Hino Motors, la divisió de vehicles industrials de el Grup Toyota. Va rebre el seu nom de la combinació en anglès ‘Hi-Luxury’ (gran luxe).

PROACE-PROACE City

L’anglès també és l’origen de la denominació de dos dels vehicles comercials de la gamma Toyota. Així, PROACE és la unió de ‘PRO’, que en anglès es fa servir com a abreviatura de professional, i ‘ACE’, que significa expert.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
El Museu Porsche augmenta la seva oferta digital
El Museu de Porsche a Stuttgart

El Museu Porsche augmenta la seva oferta digital

El Museu Porsche ofereix activitats per a nens i nenes, visita interactiva a les

Posterior
VÍDEO: Xoca a tota velocitat, bolca i cau sobre una església
Imatge de l'instant just abans de l'accident

VÍDEO: Xoca a tota velocitat, bolca i cau sobre una església

Encara que mitja Europa estigui en ple confinament els accidents de trànsit no

També et pot interessar
Total
0
Share