1. Home
  2. Actualitat
  3. Nissan acorda un nou conveni col·lectiu amb els treballadors de Barcelona
Nissan acorda un nou conveni col·lectiu amb els treballadors de Barcelona

Nissan acorda un nou conveni col·lectiu amb els treballadors de Barcelona

0
0
La planta de Nissan a Barcelona
La planta de Nissan a Barcelona

La direcció i la representació dels treballadors de les plantes de Nissan a Barcelona i Montcada han arribat a un acord per al nou Conveni Col·lectiu, la validesa del qual s’estén des del 1 gener 2016 fins al 31 de març de 2018.

El pacte, per a dos anys, contribuirà a mantenir la competitivitat i assegurar la flexibilitat, factors clau per al futur de les dues plantes.

L’acord preveu un increment salarial de l’1% consolidable més el 0,3% no consolidable per al període d’1 de gener de 2016-31 de març de 2017, i del 0,6% consolidable i el 0,5% no consolidable per el període de 1 abril 2017 a 31 de març de 2018.

En la negociació, la direcció i la representació dels treballadors han arribat a acords vinculats a diversos aspectes. En matèria d’ocupació, s’ha establert la conversió a indefinits dels contractes de treballadors fixos discontinus actualment en vigor o la posada en marxa de la Comissió Paritària de Seguiment de la Subcontractació, que establirà quines tasques són susceptibles d’externalització.

Assegurar la flexibilitat

Així mateix, en matèria de flexibilitat, el conveni contempla la possibilitat que es puguin realitzar fins a tres dissabtes productius en un període de cinc, fins a tres consecutius, per a les àrees que treballen de 8 a 17 hores. A més, comporten pauses o relleus per zones informant a la Representació dels Treballadors així com treballar en patrons de dos o tres torns diferents en diferents zones.

Igualment, tant la direcció i la Representació dels Treballadors es comprometen a negociar més mesures de flexibilitat per als set dies de la setmana.

Les mesures de flexibilitat han ofert resultats positius i, en aquest sentit, les Operacions Industrials de Nissan a Espanya va ser pionera a incorporar aquestes mesures

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *