1. Home
  2. Actualitat
  3. Nissan crea un prototip impulsat per bioetanol
Nissan crea un prototip impulsat per bioetanol

Nissan crea un prototip impulsat per bioetanol

0
0
El prototip de Nissan (Foto: Nissan)
El prototip de Nissan (Foto: Nissan)

Nissan ha presentat al Brasil el primer prototip de vehicle impulsat per piles de combustible d’òxid sòlid (SOFC, per les sigles en anglès) que s’alimenta amb energia elèctrica provinent del bioetanol.

El nou sistema compta amb una pila de combustible de bioetanol, amb un generador elèctric SOFC que aprofita la reacció de l’oxigen amb diversos combustibles, com l’etanol i el gas natural, per a generar electricitat d’alt rendiment.

El prototip és un vehicle comercial lleuger 100% elèctric amb font d’energia SOFC. La bateria de 24 kWh utilitza 100% etanol, el que li atorga una autonomia de més de 600 km. Nissan continuarà realitzant proves amb el prototip en les carreteres de Brasil.

Combustibles de canya de sucre i blat de moro

Els combustibles de bioetanol es produeixen principalment amb canya de sucre i blat de moro, collites fàcils d’aconseguir a Amèrica del Nord i del Sud, on els països disposen d’una infraestructura àmpliament desenvolupada. Gràcies a la disponibilitat de l’etanol i el reduït grau de combustió de la barreja d’etanol-aigua, el sistema no depèn excessivament ni es veu restringit per la infraestructura actual de recàrrega i, per tant, la introducció al mercat resulta senzilla. És possible que en el futur els usuaris puguin anar a comprar el combustible a les botigues de barri.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *