1. Home
 2. Actualitat
 3. Nissan recorda les claus per a una conducció més eficient
Nissan recorda les claus per a una conducció més eficient

Nissan recorda les claus per a una conducció més eficient

0
0

Aquests dies són dies de molts desplaçaments per les nostres carreteres, la qual cosa posa de manifest la necessitat d’incrementar la seguretat, però alhora, i per raons mediambientals, és important promoure una major eficiència energètica a les carreteres. Els preus dels combustibles s’han apujat més d’un 6 % en el que portem d’any, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, per la qual cosa reduir el consum de carburant també significa estalvis considerables a l’hora de fer servir el vehicle en els trajectes programats.

El transport és el sector que més energia consumeix a Espanya i arriba a un 40 % del total nacional. En aquest sentit, tan sols el vehicle turisme representa aproximadament el 15 % de tota l’energia final consumida a Espanya (1).

En aquest context, l’ús racional dels mitjans de transport i la gestió eficient de les flotes de vehicles és un element cada vegada més important per aconseguir un major estalvi energètic en el sector del transport. En línia amb el seu compromís amb la mobilitat sostenible, Nissan promou algunes de les pràctiques que s’han de tenir en compte durant la conducció per a una major eficiència energètica.

Se sent parlar de la conducció eficient, però… el consumidor sap realment de què es tracta? Bàsicament, és introduir canvis en els hàbits de conducció per adaptar-los a les innovacions introduïdes en els motors actuals, que permeten reduir el consum de carburant i la contaminació ambiental, augmentar la seguretat en carretera, millorar el confort dels ocupants…

Nissan, sobre la base d’un decàleg elaborat per la Direcció General de Trànsit i l’IDAE (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic), recorda deu consells de conducció eficient.

Els beneficis d’una conducció eficient es poden resumir en:

 • Un estalvi mitjà de combustible del 15 %
 • Millora mediambiental
 • Reducció del 15 % de les emissions de CO2
 • Disminució de la contaminació acústica
 • Augment del confort del vehicle
 • Reducció de l’estrès del conductor
 • Disminució del risc d’accidents
 • Augment del confort del vehicle
 • Reducció de l’estrès del conductor
 • Estalvi de costos de manteniment del vehicle: sistema de fre, embragatge, caixa de canvis i motor..

D’aquesta manera, arrencar el motor sense trepitjar l’accelerador, circular amb marxes més llargues i a baixes revolucions, reduir la marxa com més tard millor, especialment en les baixades, mantenir una velocitat uniforme i evitar acceleracions i canvis bruscos de marxa, o conduir amb una adequada distància de seguretat i un ampli camp de visió que permeti veure dos o tres cotxes per davant, són algunes de les mesures que ajuden a fer una gestió energètica més eficient durant la conducció.

 

Tecnologies d’impuls a la conducció eficient: el vehicle elèctric

Cal recordar que el vehicle elèctric és un aliat indiscutible en la conducció eficient, i no només perquè és l’únic vehicle 100 % zero emissions sinó perquè la seva forma de conducció ajuda considerablement a rebaixar l’estrès del conductor i a incrementar la seguretat dels ocupants del vehicle, així com a reduir la contaminació acústica. En aquest sentit, Nissan, capdavanter en aquesta tecnologia, també ho és al mercat espanyol, i lidera la mobilitat elèctrica zero emissions amb els seus dos vehicles, Nissan LEAF i Nissan e‑NV200.

A més, Nissan és l’única marca capaç d’oferir als usuaris vehicles electrificats, serveis energètics i energia portàtil. Nissan aposta per una conducció més emocionant i, al mateix temps, més eficient gràcies a la reducció de les emissions i un major estalvi de combustible. La companyia està desenvolupant noves tecnologies de sistemes de propulsió, mentre persegueix també l’objectiu de zero emissions. Un dels productes estrella de la companyia és el Nissan LEAF, líder del mercat de vehicles elèctrics a Espanya, que incorpora el sistema e‑Pedal. Aquest sistema té com a objectiu buscar la simplificació en la tasca de conducció. Per primera vegada l’accelerador es converteix en el pedal que gestiona tant l’acceleració com el fre en un únic element. Un altre dels exemples de sistemes per a l’eficiència energètica de Nissan és la tecnologia Vehicle-to-Grid (V2G), que combina la càrrega bidireccional, la qual cosa permet als vehicles elèctrics integrar-se totalment a la xarxa elèctrica.

A més, la companyia va presentar un pla de sostenibilitat l’objectiu del qual és reduir l’impacte ambiental de l’empresa, reforçar la diversitat i la inclusió, i millorar la governança, d’acord amb el pla a mitjà termini Nissan M.O.V.I. 2022 de l’empresa. Entre d’altres, la companyia té l’objectiu de disminuir un 40 % les emissions de CO2 de vehicles nous per a l’exercici 2022 en comparació amb els nivells de l’exercici 2000, gràcies, en part, a l’augment dels vehicles elèctrics.

 

Sobre Nissan a Espanya

Nissan disposa de cinc centres de producció a Espanya: a Barcelona, Àvila i Cantàbria, on fabrica la furgoneta NV200, tant la versió de motor de combustió com l’elèctrica, que és la més venuda a tot Europa, el pick-up Navara i el camió lleuger NT400/Cabstar. Així mateix, fabrica components per a diverses plantes de l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, té un centre d’R+D per a tot Europa, un hub de distribució i un centre de recanvis. Barcelona acull la seu comercial per a Espanya i Portugal, països en els quals Nissan lidera la mobilitat elèctrica i el segment crossover, i compta amb una xarxa de més de 200 punts de venda i postvenda que donen cobertura a tota la Península Ibèrica. A Espanya, Nissan dona feina a 5.000 persones.

[1] Font: Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *