1. Home
  2. Actualitat
  3. No caldrà recollir tiquet en el tram gratuït de l’autopista AP7 Fornells-Vilademuls
No caldrà recollir tiquet en el tram gratuït de l’autopista AP7 Fornells-Vilademuls

No caldrà recollir tiquet en el tram gratuït de l’autopista AP7 Fornells-Vilademuls

0
0

Autopistes, filial espanyola del Grup Abertis, ha presentat avui un dispositiu gratuït ideat per facilitar la mobilitat d’entrada i sortida dels peatges de Fornells de la Selva, Girona Sud, Girona Oest, Girona Nord i Vilademuls de l’autopista AP-7. Aquesta innovadora mesura, que rep el nom de RondaGI, evitarà que els conductors de turismes que circulin diàriament per aquest tram gratuït de l’autopista hagin de detenir-se en els peatges.

El dispositiu es col·loca a l’interior de vidre del davant, just darrere del retrovisor, i en arribar al peatge, s’obre la barrera de pas. Els usuaris que ja disposin de VIA-T no necessitaran el nou dispositiu, i tant aquests com els clients de RondaGi podran passar pels carrils habilitats i exclusius.

RondaGi entrarà en funcionament a partir del dia 6 de març i, durant tres setmanes, Autopistes distribuirà de forma gratuïta 200.000 dispositius. Es podran sol·licitar en els peatges de Girona Nord i Girona Sud, així com en els ajuntaments de Girona, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter, Vilademuls, Fornells de la Selva, Vilablareix i Aiguablava, i al Consell Comarcal de Girona.

(C)JOSEP LOASO
(C)JOSEP LOASO

Uns 18.000 vehicles passen cada dia pels peatges que formen part de la Ronda de Girona, el 80% dels quals circulen pel tram gratuït, i d’aquests, un 60% no té el dispositiu VIA-T. Es calcula que uns 11.000 vehicles circularien diàriament pel tram lliure de peatge amb el dispositiu RondaGI.

El volum de trànsit s’ha incrementat un 20% des de l’any 2014 en el tram gratuït d’autopista entre Fornells de la Selva i Vilademuls. Del 2007 al 2016, la infraestructura Ronda Girona ha incorporat els enllaços de Girona Oest, Fornells i Vilademuls, el que ha incidit en el volum de vehicles que hi circulen.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *