1. Home
  2. Actualitat
  3. No deixar aparcar a Montilivi els dies de partit, una mesura exagerada?
No deixar aparcar a Montilivi els dies de partit, una mesura exagerada?

No deixar aparcar a Montilivi els dies de partit, una mesura exagerada?

0
0
Article d’opinió – Jordi Fanyanàs

Fa uns dies l’Ajuntament de Girona va fer públic les restriccions d’aparcament als accessos de l’estadi de Montilivi els dies de partit. Unes restriccions que obliguen als aficionats anar caminant o en bus (que no deixarà els passatgers a peu de l’estadi, sinó a l’alçada de la Creu de Palau) que crec que poden generar més problemes dels que es volen estalviar. La passada temporada els dies que es va omplir l’estadi amb 8.000-9.000 aficionats no hi va haver cap problema circulatori, ni de seguretat. Aquesta temporada amb 4.500 seients més s’ha de fortificar l’accès a l’estadi d’aquesta manera?? Sincerament ho trobo exagerat.

Tal com va dir el Sr. Jaume Roures, director general del grup Mediapro que té els drets televisius dels partits de 1a divisió, el Girona FC té tots els números per jugar els divendres i dilluns. Per tant, un Girona-Alabès, el 4 de desembre a les 21.00h, per exemple, la gent tornarà a peu a les 23.00h?, en ple hivern? Els socis amb problemes de mobilitat, ja no dic discapacitat, sinó aquella persona de 70 anys que ha vist el GironaFC de tots colors, haurà d’anar caminant, amb el seu bastó o amb l’ajuda del seu nét, fins arribar al bus? Estic convençut que aquests dies, per desgràcia, no s’emplenarà el camp.

Que es realitzin accions puntuals de seguretat els dies que vingui el Barça o Madrid, és normal. Tots els clubs ho fan, però per anar a veure clubs com el Leganès, Getafe, Las Palmas, Llevant, Alabès, Deportivo, Eibar, clubs amb els quals el Girona ja s’hi ha enfrontat a 2a divisió, en diferents temporades, no és exagerat el perímetre de seguretat??

Una zona de seguretat que en la resta dels camps de 1a divisió no existeix, ans el contrari, tots els clubs intenten donar facilitats d’aparcament als seus socis. Uns exemples:

  • Alabès – 19.840 espectadors. Té dos aparcaments davant de l’estadi
  • UD Las Palmas – 32.400 espectadors. L’Ajuntament ha creat un aparcament al costat d’un Gol amb capacitat per a 900 vehicles, a banda dels ja existents.
  • Llevant UD – 25.354 espectadors. El club ha arribat a un acord amb el centre comercial del costat per poder disposar dels seus aparcaments els dies de partit que l’horari comercial ja hagi tancat. A més, els dies de partit talla un carril de l’avinguda que passa darrera de l’estadi per condicionar-lo com a aparcament.
  • Eibar SD – 7.083 espectadors. Ha arribat a un acord amb la cadena Eroski per poder disposar dels seus aparcaments.

Estadis

Qui no ha anat al Camp Nou o al Santiago Bernabeu? Hi han aquests quilòmetres de perímetre de zona de seguretat?? No. En el cas del Barça, es pot aparcar als carrers de les Corts, a l’altra banda de la Diagonal, a la zona del Club de Polo, etc… Fins i tot les motos poden aparcar gairebé al costat del camp. I a Montilivi? No han dit res de les motos, podran passar?

En definitiva, crec que s’està buscant taques d’oli on no hi ha oliveres, o potser és una maniobra de l’Ajuntament per estalviar-se les hores extres que haurien de fer els policies municipals, dirigint el trànsit, com han fet sempre al final dels partits.

De moment el 20 d’agost comença l’espectacle… a peu, o no.

girona

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *