1. Home
 2. Actualitat
 3. Nou consells per seguir si ets una conductora embarassada
Nou consells per seguir si ets una conductora embarassada

Nou consells per seguir si ets una conductora embarassada

0
0

¿El cinturó de seguretat pot fer mal a una dona embarassada? Hi ha alguna contraindicació per conduir? Si el metge no ho desaconsella, es pot conduir amb normalitat tenint en compte una sèrie de consells:

 1. Sempre amb el cinturó de seguretat: El cinturó és obligatori per a les dones embarassades des que es va canviar el Reglament de Circulació el 2006. “S’ha de col·locar la banda ventral del cinturó el més baixa possible per tal de retenir a la mare per la pelvis i així evitar exercir força sobre el fetus. La banda diagonal ha d’anar lateralment per l’abdomen, entre els pits i recolzant-se en la clavícula
 2. Reducció a la meitat del risc de lesions fetals greus: La meitat de les possibles lesions fetals greus en cas d’accident poden arribar a evitar-col·locant correctament el cinturó, segons els últims estudis. Sense aquest dispositiu, l’impacte directe amb el volant “podria ocasionar riscos greus, com el despreniment de la placenta o el trencament uterina”.
 3. El volant, a uns 25 centímetres: En aquest sentit, ampliar la distància entre el seient i el volant contribueix a evitar possibles lesions en cas d’accident, pel contacte directe amb la part inferior del cèrcol amb el ventre de la dona.
 4. El coixí de seguretat, sempre activat: Els experts assenyalen que és convenient deixar activat aquest dispositiu, també el del copilot, en el cas que la dona embarassada viatgi de passatgera.
 5. Còmodes i segures mes a mes: Conduir durant el primer trimestre de gestació no té res a veure a fer-ho durant el segon o el tercer. Per això, és important regular la posició del seient a mesura que passin els mesos, per a col·locar el suport el més recte possible i seure correctament.
 6. La banda pèlvica com a complement: Algunes dones embarassades, sobretot en estat avançat de gestació, opten per usar una banda pèlvica, que es col·loca sota el ventre, com a complement. Pot fer el viatge més còmode, però el seu ús no és obligatori.
 7. Roba còmoda, sabata plana i conducció relaxada: Com en qualsevol altra circumstància, es recomana que la dona embarassada porti un calçat còmode i pla per conduir. També és convenient augmentar la distància de seguretat per evitar maniobres brusques i sobresalts.
 8. Parades freqüents: En línies generals s’aconsella evitar desplaçaments llargs. És millor fer parades freqüents, que serveixin també per caminar i activar la circulació.
 9. Quan he de deixar de conduir ?: No hi ha cap prohibició explícita en el cas d’un embaràs saludable. Es tracta de tenir “sentit comú” i deixar de conduir quan una ja no se senti còmoda. Per aquest motiu, és freqüent que la dona deixi de conduir en l’últim mes d’embaràs.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *