Nova imatge dels vehicles patrulla dels Mossos d’Esquadra

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra començarà a patrullar abans de final d’any amb els nous models de vehicles de seguretat ciutadana, dels models Seat Ateca i Seat Arona, que incorporen una nova imatge corporativa del Cos després de mantenir l’actual des de l’any 1993, just abans que s’iniciés el desplegament. La primera fase de la renovació de la flota mòbil destinada a la seguretat ciutadana ha suposat una inversió inicial de 33 milions d’euros. Abans de finalitzar l’any es preveu que un total de 237 vehicles es distribueixin arreu del territori per iniciar el patrullatge.

A banda del nou logotipat, que millora la visibilitat del vehicle, la nova flota de seguretat ciutadana incorpora també una important renovació tecnològica que suposa una millora mediambiental i de la seguretat activa i passiva dels agents i de la ciutadania.

Els nous vehicles patrulla han estat sotmesos a una avaluació dels elements accessoris i de la seva distribució, la qual cosa ha comportat una sèrie de millores que augmenten la seguretat i el treball dels mossos i mosses que prestaran serveis amb aquests vehicles.

Colors del servei policial

El nou model neix després de la realització de diferents estudis seguint els criteris d’altres cossos policials d’arreu d’Europa, basats principalment en el patró Battenberg del Regne Unit, que actualment es pren com a referència arreu del món. Els darrers cinc anys s’ha treballat per aconseguir una imatge corporativa del vehicle patrulla que garanteixi la visibilitat dels cotxes a gran distància així com per establir noves tecnologies que suposen un major respecte pel medi ambient. La nova flota mòbil, a diferència de l’actual que funciona amb gasoil, utilitzarà benzina, la qual cosa comportarà un menor impacte sobre el medi ambient.

Noves prestacions per millorar la feina policial

Els nous vehicles incorporen un programa que gestiona les flotes de tot el parc mòbil, la qual cosa permet remotament fer el seguiment de les incidències dels cotxes policials. També hi ha sistemes de mans lliures per les comunicacions via ràdio a través d’un botó situat al volant del vehicle i un aparell que permet la consulta de dades de les tauletes corporatives de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra a través del sistema multimèdia del vehicle.

També s’ha redissenyat el kit de discrecionalitat o el conjunt de senyals per fer-ho més funcional i fàcil de transportar i desplegar. En aquest kit hi ha tant les senyals de trànsit com les lones que s’utilitzen per garantir la discrecionalitat d’una zona quan és d’interès policial. També s’han incorporat als vehicles cascos i defenses d’ordre públic, per intervencions puntuals i s’ha redissenyat la distribució del maleter a través d’una distribució dels materials més operativa i eficient, com per exemple amb un canvi de lots a disposició dels efectius policials de millors prestacions.

Es millora també la senyalització prioritària exterior del vehicle amb la incorporació d’un panell de missatgeria, amb missatgeria de veu pregravada d’home i de dona en català, castellà i anglès davant de necessitats operatives i per garantir la seguretat davant una actuació policial. També millora la il·luminació exterior, amb una millor redistribució i potència de les llums.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Enxampen a Platja d’Aro un estafador de cotxes d’alta gamma

Enxampen a Platja d’Aro un estafador de cotxes d’alta gamma

La Policia Nacional, en col·laboració amb la francesa i amb la local de Platja

Posterior
Es millorarà l’accés nord de Banyoles amb una nova rotonda

Es millorarà l’accés nord de Banyoles amb una nova rotonda

L’Ajuntament de Banyoles ha acordat amb el Departament de Territori la

També et pot interessar
Total
0
Share