Obert el nou pont sobre la Tordera que connecta Blanes i Malgrat de Mar

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar el passat 6 de novembre el nou pont sobre la Tordera que connecta les carreteres BV-6001 i GIP-6831 entre Blanes i Malgrat de Mar. L’acte institucional ha estat previ a la reobertura del vial al trànsit de vehicles.

En la visita, el va acompanyar el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay. També hi van assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; els alcaldes de Blanes, Àngel Canosa, i de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i els diputats de la Diputació de Barcelona Pere Pons i Xesco Gomar.

Les inundacions provocades pel temporal Gloria els dies 21 i 22 de gener passats van afectar greument el pont sobre el riu Tordera, que uneix la BV-6001 i la GIP-6831, de les quals és titular la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona respectivament. Tant és així que el trànsit va quedar tallat en un punt on circulaven uns 8.000 vehicles diaris.

Les obres d’emergència per reconstruir el pont, amb un pressupost de 4,6 milions d’euros, van començar el febrer passat i els últims treballs que resten s’acabaran d’enllestir durant el desembre.

El nou pont s’ubica en el mateix emplaçament que l’anterior, té una longitud de prop de 220 metres i una amplada de 13 metres. L’estructura consta de quatre piles que donen lloc a tres trams de 51 metres i a dos de 33 metres. És més ample que el que va quedar malmès pel temporal i integra un carril específic per a vianants i ciclistes de 3 metres d’amplada.

Les actuacions també han comportat la reconstrucció dels accessos al pont des de la BV-6001 i la GIP-6831. Un cop s’hagi acabat tota l’obra, el Departament de Territori i Sostenibilitat en lliurarà la titularitat a la Diputació de Girona, que ja la tenia pel que fa al pont que va quedar destrossat el gener passat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Faconauto adverteix el mal que estan fent els confinaments selectius al sector

Faconauto adverteix el mal que estan fent els confinaments selectius al sector

La patronal demana que els concessionaris siguin considerats un servei essencial

Posterior
Tesla incorpora el català en els seus cotxes

Tesla incorpora el català en els seus cotxes

Per primera vegada una marca d’automòbils incorpora l’idioma català

També et pot interessar
Total
0
Share