1. Home
  2. Actualitat
  3. Oberta la ronda nord de Palafrugell
Oberta la ronda nord de Palafrugell

Oberta la ronda nord de Palafrugell

0
0
Foto: Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell

La ronda nord de Palafrugell ja està en funcionament. Es tracta d’un vial que permet completar la circumval·lació del nucli urbà amb unes obres que es van iniciar el novembre i que han tingut un cost de 663.000 euros.

El nou vial  disposa d’un traçat de prop de 500 metres i transcorre, en la seva major part, per terrenys del terme municipal de Begur. Amb la seva completa obertura es completa l’anella de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell. Una acció que permet alliberar l’afluència de trànsit que suportaven fins a la data els carrers de Pals i de Manufactures del Suro.

Fruit del conveni signat entre els ajuntaments de Palafrugell i de Begur aquesta infraestructura viària ha estat finançada íntegrament pel municipi de Palafrugell, que també se’n ha fet càrrec de les indemnitzacions derivades de l’obtenció dels terrenys per on ha passa el vial.

Un carril de circulació per sentit

El vial té una calçada de 7 metres d’amplada amb un carril en cada sentit de circulació i pel seu costat nord es disposa d’un passeig per a vianants de 2 metres d’amplada  i un carril bici d’1,80 metres, protegit de l’àmbit del trànsit de vehicles. En el parterre del costat nord se situa l’enllumenat del vial.

El projecte també contempla la plantació d’arbrat d’espècies ben adaptades a les  característiques climàtiques de la zona i d’altres i diversos elements de jardineria, amb la corresponent xarxa de reg. Pel que fa referència al mobiliari urbà s’ubica en el costat nord del creuament del nou vial amb el camí de Can Frigolet i en la trobada amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, amb bancs de fusta tropical per a intempèrie i papereres metàl·liques.

El traçat connecta l’encreuament dels carrers de la Metal·lúrgia i de la Indústria del sector industrial de Palafrugell, entrant en terrenys del terme municipal de Begur i passant pel sud de la masia de Can Frigolet, fins connectar amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol de Palafrugell.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *