Öncü arrisca i triomfa sota la pluja australiana

El turc s’endú la victòria en una cursa amb unes condicions molt complicades

Diverses caigudes en la volta de formació, deixant a pilots sense l’oportunitat d’iniciar la cursa. Dani Holgado ha caigut, però ha pogut començar la prova sense dificultats i Diogo Moreira ha vist com li han arreglat la moto al límit de temps. Condicions meteorològiques molt complicades. Sortida sense incidències, amb els pilots anant lents i sense tombar la moto. Ayumu Sasaki, Adrián Fernández, Collin Veijer, Deniz Öncü i Joel Kelso han començat liderant; amb gran presència de pilots que tenen menys a perdre. Jaume Masià setè i Dani Holgado onzè.

Vídeo de la caiguda de Dani Holgado en la volta de formació. MOTOGP

Un cop acabats els tres primers girs, la volta ràpida és 20 segons més lenta que els temps naturals en aquesta pista. ‘Pitito’ Fernández és primer amb més d’un segon d’avantatge. El substitut de Tatsuki Suzuki vol demostrar perquè el Team Leopard ha apostat tan fort per ell per la pròxima temporada i el final d’aquesta. Kelso fa la volta ràpida i junt amb Öncü van en cerca i captura del madrileny. Al sisè gir, Veijer també s’apunta a la festa sent el més veloç.

A 13 voltes pel final, ja han atrapat a ‘Pitito’, i es forma un grup amb els cinc pilots capdavanters mencionats anteriorment amb més de quatre segons de diferència respecte a la resta. Masià és onzè i Holgado dissetè, fora dels punts. Malgrat haver atrapat a Fernández, cap dels quatre pilots del grup que lidera és capaç de superar-lo, mostrant-se sorprenentment fort. A 9 girs pel final, els cinc primers s’han escapat 20 segons i la pista torna a empitjorar lleugerament.

A 6 voltes pel final, ‘Pitito’ Fernández torna a escapar-se a més d’un segon, mentre que Sasaki és primer i flirteja amb la primera posició en la classificació general. Al final del gir, en el revolt 11, ‘Pitito’ ha caigut, perdent una oportunitat magnífica de guanyar la cursa després de tenir un rendiment inversemblant. No obstant això, ha pogut aixecar la moto sense que se li apagués i ha tornat a rodar. El madrileny continua cinquè gràcies a l’amplíssima distància que han tret als seus perseguidors.

A 3 voltes pel final, Veijer ha perdut molt terreny respecte al grup capdavanter, i s’haurà de conformar amb la quarta plaça. Kelso també està baixant el ritme, i donarà per bo el tercer esglaó del podi. La victòria és un duel entre dos: Öncü i Sasaki. Si el japonès finalitza primer, amb la vuitena posició de Masià, es col·locarà per davant del valencià en el mundial. Última volta, el turc comença a demostrar les ganes que té de guanyar la segona cursa de la seva vida, intentant sobrepassar a Sasaki en tots els revolts possibles.

Finalment, Öncü ha superat a Sasaki en el revolt en baixada de l’últim sector, moviment que li ha donat la victòria. La segona demarcació de Sasaki l’han col·locat segon en la classificació general, a 4 punts de Masià, que ha fet vuitè. Kelso ha tancat el podi, amb Veijer quart i Adrián Fernández cinquè malgrat la caiguda. Dani Holgado no ha entrat en la zona de punts, dissetè, i és a més d’una cursa de diferència del lideratge.

Text: Roger Amores / Foto: Deniz Öncü

Total
0
Shares
Anterior
Jorge Martín, del cel a l’infern en una volta i Bagnaia més líder

Jorge Martín, del cel a l’infern en una volta i Bagnaia més líder

Al madrileny li ha caigut el pneumàtic i ha perdut quatre posicions en pocs

Posterior
Bandera vermella i meitat dels punts repartits amb Acosta novè, que salva els mobles

Bandera vermella i meitat dels punts repartits amb Acosta novè, que salva els mobles

Arbolino finalitza primer després que el murcià caigués en la volta de formació

També et pot interessar
Total
0
Share