Opel cuida la salut dels seus passatgers vigilant la qualitat de l’aire i assegurant una postura sana

Salut i confort són dos conceptes que van de bracet. Opel ho té molt clar i adopta els últims avanços en matèria de sanejament de l’aire i ergonomia per a oferir el sistema Intelli-Air i els seients certificats AGR en el Nou Opel Astra.

A bord del Nou Opel Astra es pot gaudir de l’aire més pur gràcies al sistema Intelli-Air, un innovador filtre d’alta eficiència integrat en el sistema de ventilació que renova automàticament l’aire en l’habitacle depenent del seu nivell de qualitat.

Intelli-Air és una de les grans innovacions que s’estrenen en el Nou Opel Astra. Integrat en el sistema de ventilació de l’automòbil, està format per un filtre d’aire d’alta eficiència que, a més, proporciona informació constant sobre la qualitat de l’aire en l’habitacle i ajuda a mantenir un ambient interior net i agradable.

Aquesta tecnologia compta amb un sistema de filtrat de l’aire d’alta eficàcia format per un filtre de carbó actiu i un filtre de partícules. Realitzats en un material hidròfug que evita la seva congelació a l’hivern. Gràcies a la seva acció combinada, manté fora de l’habitacle gasos com l’ozó, olors i pol·len, a més de partícules. En el cas d’aquestes últimes, un sensor controla l’entrada de les quals mesuren més de 2,5 micròmetres (PM 2,5), a més de vigilar la qualitat de l’aire a l’interior i l’exterior del vehicle, obrint o tancant la seva entrada en funció del seu nivell de puresa.

El funcionament de Intelli-Air es pot veure i controlar a través de la pantalla tàctil del Nou Opel Astra, on un indicador en forma d’automòbil varia el seu color en funció de la qualitat de l’aire seguint l’índex international AQI.

Els seients són l’element que més s’utilitza en els automòbils, encara més que el motor. No obstant això, és un aspecte que sol passar desapercebut en el moment de la compra. Tots els que recorren molts quilòmetres al volant coneixen bé aquesta qüestió: després de dues hores consecutives de conducció i la impossibilitat de realitzar exercicis per a compensar-les, el benestar de l’esquena s’acaba ressentint. Els símptomes són coneguts: tensions musculars, dolors al coll, fatiga, problemes a les cames, espatlles adolorides i mal de cap.

AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), és una organització alemanya independent, formada per especialistes en medicina postural, que es preocupa específicament pel benestar de l’esquena, avaluant els seients dels automòbils i certificant als millors. Per a aconseguir aquest prestigiós distintiu de qualitat, és necessari que els seients puguin ser regulats basant-se en les característiques físiques de cada conductor. Quantes més regulacions disponibles, millor es pot adaptar la postura, prevenint els problemes físics corrents en els llargs viatges en automòbil.

Els criteris dels tècnics i metges del AGR es basa en l’estructura del seient i les regulacions del respatller i del propi seient. En particular, el suport de l’esquena ha de ser assegurat per una configuració robusta i favorable per a la columna vertebral, capaç de proporcionar una subjecció òptima del bust i la pelvis, a més de comptar amb un revestiment ergonòmic en el seient.

2022 Opel Astra

Per a Opel, no és una novetat centrar-se en aquests components que, a més de les característiques de qualitat reconegudes per AGR, compten amb altres funcionalitats. Per a començar, la climatització passiva del seient, que es manifesta en tapisseries i teixits transpirables i en escumes de poliuretà perforat, que milloren notablement l’eliminació de la humitat i, en conseqüència, el microclima del seient.

A més, els seients ergonòmics d’Opel s’escalfen i es refreden per l’efecte de petites ventoses que aspiren l’aire i la humitat que es formen quan una persona se senti. A l’hivern, la calefacció integrada en el seient manté a una temperatura confortable al conductor i al passatger davanter. En el Nou Astra,i el Grandland X, aquest sistema pot incorporar-se als seients posteriors. Finalment, en trajectes llargs, és possible gaudir de la funció massatge, un complement ideal del concepte de benestar i mobilitat, que porta el confort en l’automòbil a un nivell superior.

El confort dels seients amb certificació AGR arriba al Nou Astra amb la possibilitat de poder comptar, a més, amb 8 regulacions manuals, coixí extensible, regulació lumbar ajustable en 4 vies i 18 direccions, al que cal sumar la funció massatge per al conductor i la ventilació per a tots dos seients davanters. Un equipament poc freqüent en el segment, en línia amb l’estratègia d’Opel de democratitzar opcions premium.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
La gamma Hyundai Ioniq s’avança al futur

La gamma Hyundai Ioniq s’avança al futur

Hyundai Motor Group s’ha proposat aconseguir la neutralitat

Posterior
Arriba la nova SEAT MÓ 50: mobilitat urbana per a les joves generacions

Arriba la nova SEAT MÓ 50: mobilitat urbana per a les joves generacions

La nova SEAT MÓ 50 manté intacta la funcionalitat de les seves

També et pot interessar
Total
0
Share