1. Home
  2. Actualitat
  3. Opel i UR:BAN investiguen per una conducció urbana més segura i eficient
Opel i UR:BAN investiguen per una conducció urbana més segura i eficient

Opel i UR:BAN investiguen per una conducció urbana més segura i eficient

0
0

Equips d’experts d’Opel estan desenvolupant sistemes d’assistència innovadors que permetin incrementar l’eficiència i la seguretat en el transport urbà, participant en el projecte d’investigació UR:BAN (User Oriented Assistance Systems and Networks Management – Sistemes d’Assistència Orientades a l’Usuari i la Gestió de la Xarxa). L’objectiu és proporcionar als conductors de turismes i vehicles comercials un recolzament a mida, personalitzat i innovador per moure’s pel trànsit urbà.

Opel i Urban

Fins al 2016, el projecte d’investigació UR:BAN compta amb la col·laboració d’Opel a les tres fases en què està dividit el projecte.

 

La primera fase és “Assistència Cognitiva”, on l’equip d’Opel està desenvolupant un sistema d’assistència avançada al conductor que aprofita l’espai extra de la via per donar lloc a una situació específica d’evasió. Aquest sistema hauria d’evitar col·lisions amb vehicles i vianants en els centres de les ciutats.

La segona fase és “Sistema de Trànsit Interconnectat” on la informació de la situació del trànsit d’altres vehicles enviada al vehicle a través de xarxes Wi-Fi pot contribuir a generar recomanacions de conducció en els diferents encreuaments, la qual cosa pot ser comunicada al conductor amb una intuïtiva interfície. Això permetria  que el conductor s’acosti a les interseccions de forma segura i eficient, ja que en moltes ocasions no hauria de frenar.

I la tercera i última fase és “Factors humans al  Trànsit” en què la base de l’estudi es basa en la predicció de la conducta i reconeixement d’intencions dels conductors.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *