1. Home
  2. Actualitat
  3. Palafrugell instal·la un semàfor que ajuda a creuar als invidents
Palafrugell instal·la un semàfor que ajuda a creuar als invidents

Palafrugell instal·la un semàfor que ajuda a creuar als invidents

0
0
Foto: Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell

Palafrugell ja disposa del primer semàfor intel·ligent que ajuda a les persones invidents a travessar el carrer amb una seguretat més gran quan el semàfor està en verd.

Aquest conjunt de dos semàfors es troba situat a l’avinguda Espanya davant l’Escola Carrilet, on durant les hores punta d’entrada i sortida de l’equipament educatiu hi transita un alt volum de vehicles i de vianants.

D’aquesta manera, les persones invidents, a partir, d’ara ja poden desplaçar-se per aquest espai de Palafrugell d’una manera més fàcil gràcies a l’adaptació que s’ha fet d’aquests dos semàfors perquè puguin creuar amb major seguretat.

Es tracta d’un sistema d’avisadors acústics per a invidents que funciona amb un comandament del qual disposen (facilitat per l’ONCE) per activar quan s’acosten al pas de vianants. Quan es prem el comandament, el semàfor emet el senyal que indica que ja es pot travessar. La persona invident pot saber quan el semàfor està verd a través del so i també quan està a punt de tornar a vermell, ja que llavors el so s’accelera. D’aquesta manera s’aconsegueix que els avisos acústics només s’activin quan algú ho requereix expressament prement el botó.

 

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *