1. Home
  2. Actualitat
  3. Palamós avança la regulació estival de l’accés a Castell-S’Alguer
Palamós avança la regulació estival de l’accés a Castell-S’Alguer

Palamós avança la regulació estival de l’accés a Castell-S’Alguer

0
0
Aparcament de Castell (Foto: Ajuntament de Palamós)
Aparcament de Castell (Foto: Ajuntament de Palamós)

Palamós avança la regulació d’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell i de S’Alguerpineda d’en Gori tots els caps de setmana de maig fins al 3 de juny, moment en què la mesura s’aplicarà cada dia com passa durant tot l’estiu.

Aquesta regulació impedeix l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori. Es fa per prevenir incendis.

Avançament de les mesures per l’elevada presència de vehicles

Enguany el municipi ha avançat aproximadament un mes aquest tancament a causa de l’elevat nombre de vehicles que s’han començat a detectar, a partir del passat pont festiu de Setmana Santa, en aquests espais naturals litorals. Les acumulacions de vehicles als vorals dels accessos s’han produït principalment els dies festius i coincidint amb una clara bonança del temps que ha motivat els desplaçaments massius a platges i cales.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritza, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat.

Amb aquest tancament es vol garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

Espai d’aparcament a la plana de Castell

Els vehicles que es desplacin a Castell poden estacionar a l’aparcament gratuït que hi ha habilitat durant tot l’any a l’espai de la plana.

Cal recordar però que fins al mes de juny aquest pàrquing tindrà una capacitat limitada d’uns 90 cotxes. Quan se superi aquesta quantitat no es permetrà l’accés amb vehicle motoritzat a Castell a partir de l’encreuament amb el càmping Benelux, una mesura que quedarà advertida mitjançant senyalització des de l’accés a la C-31.

Vigilància a càrrec de les ADFs

La vigilància d’aquesta mesura serà a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima que mitjançant el seu personal controlarà l’accés i estacionament dels vehicles, garantint al mateix temps un acurat control de l’àmbit davant possibles riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció ubicats a la zona.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *