1. Home
  2. Actualitat
  3. Paraguai s’incorpora al Dakar
Paraguai s’incorpora al Dakar

Paraguai s’incorpora al Dakar

0
0
Ruta del Dakar 2017
Ruta del Dakar 2017

La 39a edició del Dakar, que se celebrarà del 2 al 14 de gener, portarà a pilots i equips a recórrer tres països amb importants novetats, com la incorporació de Paraguai, que per primera vegada apareix al mapa de la cursa.

“Pot ser que gràcies al Dakar, es deixi de confondre Paraguai amb Uruguai”, va fer broma Marcela Bacigalupo, Ministra de Turisme del país, quan es van revelar les novetats d’aquest any. “El Dakar, sens dubte, es convertirà en l’esdeveniment internacional més important que aculli el país en tota la seva història”, va afegir.

Un Dakar de 12 etapes

Més de vuit mesos abans de la cita s’ha revelat una ruta que tindrà 12 etapes amb final a Buenos Aires i novetats importants en el recorregut. “Serà un Dakar aventurer, amb més quilòmetres especials i condicions climàtiques extremes” va explicar el director esportiu de la prova el català Marc Coma.

El Dakar sortirà de la capital paraguaiana, Asunción i després d’una breu incursió a Argentina, posarà rumb a Bolívia, per quart any consecutiu, amb una exploració més àmplia de les diferents regions. Amb 5 etapes previstes, els pilots i equips mesuraran forces a la vora del llac Titicaca i descansaran a la capital més alta del món, La Paz.

La segona setmana es veurà marcada pel seu accent argentí, fase que sol ser sinònim de canvis i de freqüents contrastos de terreny. Argentina acull el Dakar per novena vegada. La fidelitat de la qual fan gala els aficionats del país encoratjarà als pilots i equips a assolir l’objectiu final de la seva aventura. Buenos Aires, la tercera capital que figura en el recorregut de 2017, tindrà per cinquena ocasió, la meta del ral·li.

Entre les etapes més dures hi haurà una de 450 km i una altra de 700 km.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *