Per fi Canet, que aconsegueix la seva primera victòria a Moto2

Roberts segon i González tercer, amb un Aldeguer fortíssim després d’una penalització

Fermín Aldeguer ha sortit lent, passant de ser segon a tercer. El millor, Alonso López, que ha agafat el lideratge, i Ai Ogura segon. De seguida Aldeguer s’ha posat segon, i abans de finalitzar la volta ha atacat al seu company d’equip i s’ha situat primer. Arón Canet ha patit un ensurt i ha baixat diverses posicions; és sisè Manu González i Albert Arenas són quart i cinquè, bon inici pels dos pilots de Gresini. En el revolt 13 de la segona volta, Alonso López li ha tirat un interior molt al límit al seu company d’equip, havent d’aixecar la moto Aldeguer per evitar una caiguda.

En la tercera volta, Aldeguer ha rebut una penalització de doble volta llarga mentre rodava primer i era el pilot amb més ritme de la pista. L’ha fet directament, baixant fins a l’onzena plaça. En la sisena volta, Alonso López té un coixí de sis dècimes respecte al segon, que és Arón Canet. Manu González tercer i Albert Arenas sisè. Fermín Aldeguer, després de fer les dues voltes llargues en el vuitè gir al circuit, és dotzè. Canet ha retallat fins a les quatre dècimes la distància amb López.

En la volta nou, Canet ja és a una dècima. Mentrestant, Aldeguer ja és onzè i el pilot més veloç de la pista. Va marcant volta ràpida rere volta ràpida. De moment, Canet no ha intentat assaltar el lideratge, López aguanta. En la volta onze, Alonso López ha caigut, deixant la primera plaça a Canet. Error del madrileny que perd l’oportunitat de repetir victòria en les dues primeres curses de l’any. En la volta tretze, Joe Roberts és segon i Aldeguer ja és setè, rodant nou dècimes més de pressa que el capdavant de la cursa. Uns revolts més tard, i després d’un error de Tony Arbolino, és setè.

Volta catorze, Aldeguer és cinquè. Veurem si els pneumàtics el permeten aguantar fins al final. Joe Roberts i Manu González comencen una lluita per la segona plaça, i Canet té una oportunitat per escapar-se lleguerament. González, que té més ritme que Roberts, el supera en el primer revolt del setzè gir al circuit, i té entre cella i cella a Canet. Li ha retallat dues dècimes en pocs revolts. Aldeguer ja és a sobre de Ogura, i està a punt d’obtenir la quarta plaça.

A quatre voltes pel final, Canet està tornant a allunyar-se, i té un segon d’avantatge. González ha perdut pistonada. Un gir més tard, el supera Roberts. Aldeguer avança a Ogura, però se’n va llarg i perd de nou la quarta plaça. Canet està marcant un gran ritme amb molta regularitat, guanyarà si no hi ha un daltabaix. Roberts també ha consolidat la segona posició, i González està lluitant amb Ogura defensant l’última plaça de podi. En l’últim revolt de la penúltima volta ha tingut un ensurt, i el japonès l’ha sobrepassat.

En l’última volta, González li ha tornat a tirar la moto a Ogura, fent una gran frenada i recuperant la tercera plaça. Uns revolts més tard, Ogura ha comès un error a causa del desgast, i Aldeguer ha aprofitat la situació per guanyar una altra demarcació. Ogura li ha tornat el moviment, però ha entrat passat de voltes al revolt i no ha consolidat l’avançament. Canet ha arribat sobrat a la meta, i ha pogut celebrar durant l’últim revolt aixecant la cama la seva primera victòria a Moto2. El valencià ha sigut sempre dels més forts de la categoria, i avui ha rebut el premi mereixia. Roberts segon i González tercer.

Text: Roger Amores / Foto:

Total
0
Shares
Anterior
Cop al mundial de Martín, Bagnaia i Márquez K.O i Acosta fa història

Cop al mundial de Martín, Bagnaia i Márquez K.O i Acosta fa història

El murcià és el tercer pilot més jove en fer podi en una cursa que ha passat de

Posterior
Nissan estalvia 17.500 tones de CO₂ a l’any a Espanya amb els cotxes elèctrics

Nissan estalvia 17.500 tones de CO₂ a l’any a Espanya amb els cotxes elèctrics

La marca japonesa és pionera en aquesta mobilitat a Espanya

També et pot interessar
Total
0
Share