1. Home
  2. Sin
  3. categoría
  4. Peugeot dóna el tret de sortida al Dakar 2016 amb un equip de somni
Peugeot dóna el tret de sortida al Dakar 2016 amb un equip de somni

Peugeot dóna el tret de sortida al Dakar 2016 amb un equip de somni

0
0

Peugeot inicia demà la seva participació al Dakar 2016 amb un quartet de somni format per Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel, Sébastian Loeb i Ciryl Despres. A bord d’un 2008 DKR totalment renovat, l’equip del lleó busca alçar-se amb la seva cinquena victòria a la mítica cursa.

Carlos Sainz, Lucas Cruz (Foto: Peugeot)
Carlos Sainz, Lucas Cruz (Foto: Peugeot)

Un total de 9154 km, pràcticament la meitat d’ells cronometrats, els portaran pels terrenys més difícils del nord d’Argentina i Bolívia, en un trajecte de condicions canviants, en el qual es recorreran tant dunes àrides com a zones d’alta muntanya i que suposarà tot un repte per als 354 participants inscrits, 110 d’ells en la categoria de Cotxes.

350 CV afinats per a la victòria

El Peugeot 2008 s’ha afinat i modificat per la victòria. Té vies eixamplades i una distància entre eixos més llarga. També exhibeix una musculatura més desenvolupada. Els voladissos davanter i posterior s’han escurçat, per franquejar obstacles com dunes de sorra, pistes pedregoses o rierols que abunden en el traçat del Dakar 2016.

Per complementar aquestes evolucions, l’aerodinàmica s’ha revisat en profunditat. El capó davanter i la presa d’aire sobre el sostre s’han modificat totalment per aconseguir un equilibri aerodinàmic òptim entre la part davantera i la del darrere així com una millor evacuació de l’aire. Aquests retocs li proporcionen un aspecte més agressiu.

L’interior del Peugeot 2008 DKR16 també s’ha modificat profundament. Així, s’han treballat a fons les suspensions, per optimitzar el seu comportament sobre tot tipus de terrenys accidentats. Les llantes, de magnesi i construcció monobloc, són també noves i van calçades amb pneumàtics Michelin més lleugers i amb millors prestacions però robustos com és habitual.

Un motor més potent

Pel que fa al motor, tot i la brida obligatòria, el V6 de tres litres bi-turbo dièsel ha guanyat potència, arribant als 350 CV. El seu marge d’utilització s’ha ampliat, cosa que serà molt important en les proves especials més sinuoses.

Per al director de Peugeot Sport Bruno Famin, “no hi ha un canvi que sigui més important que els altres. Es tracta realment d’una sèrie d’evolucions en diferents aspectes de les que esperem que, en conjunt, conformin una important millora global. Els punts en què ens hem concentrat són l’estabilitat del cotxe i l’elasticitat del motor. Sota la carrosseria, tant la suspensió com el motor han evolucionat de manera notable”.

Nou disseny

El Peugeot 2008 DKR16 exhibeix els colors de tots els patrocinadors que s’han embarcat en el projecte Dakar, coronats per primera vegada per un sostre de color platejat, per reflectir els tòrrids raigs solars de l’estiu argentí, on les temperatures poden arribar fins a 50ºC al mes de gener. El nou disseny exterior accentua les superfícies planes i corbes que s’encadenen per convertir el Peugeot 2008 DKR16 en “un dels vehicles més atractius dels que prendran la sortida al Dakar”.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *